Εντοπίστηκαν 9,5 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο στο Πράσινο Ακρωτήριο

Εντοπίστηκαν 9,5 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο στο Πράσινο Ακρωτήριο Facebook Twitter
0

Ένα ρωσικό πλοίο που μετέφερε 9.5 τόνους κοκαΐνης εντοπίστηκε στο Πράσινο Ακρωτήριo.

Οι αρχές του νησιωτικού κράτους προχώρησαν στην κατάσχεση του πλοίου και τη σύλληψη των έντεκα μελών του πληρώματος. 

Το νησί το 500.000 κατοίκων στη δυτική ακτή της Αφρικής έχει καταβάλει μακροχρόνιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τους διακινητές κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και την Δυτική Αφρική. 

Το συγκεκριμένο φορτίο είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί στην ιστορία του κράτους. 

Το πλοίο ταξίδευε από το Μαρόκο στην Λατινική Αμερική και αναγκάστηκε να δέσει στο λιμάνι της Πράγια μετά τον θάνατο ενός μέλος του πληρώματός του. 

Τότε οι αρχές ερεύνησαν το φορτίο του και προχώρησαν στην άμεση κατάσχεσή του.

Ωστόσο είχαν ήδη ενημερωθεί για το πλοίο από το Maritime Analysis and Operation Center μια πλατφόρμα που συντονίζει τη δράση εφτά ευρωπαϊκών κρατών ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τις αρχές το πλοίο είχε ταξινομηθεί ως ύποπτο για τη μεταφορά παράνομων ουσιών. 

Η χρήση κοκαΐνης, ηρωίνης και αμφεταμινών έχει αυξηθεί στη Δυτική Αφρική καθώς χώρες όπου κάποτε ήταν απλά ενδιάμεσοι σταθμοί στην μεταφορά των ναρκωτικών πλέον έχουν καταναλωτές των ουσιών. 

Παρά τους αυστηρούς νόμους η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στην Αφρική το 2016 διπλασιάστηκε σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών. 

Με πληροφορίες από Reuters/gcaptain

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM