Εντολή Πούτιν: Ως τις 31 Μαρτίου να αλλάξουν σε ρούβλια οι πληρωμές για το αέριο σε «μη φιλικές» χώρες

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καθισμένος σε γραφείο Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Εντολή να αλλάξουν το νόμισμα πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια έλαβαν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, επικαλούμενο δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου, έως τις 31 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένει έκθεση από το υπουργικό Συμβούλιο, την Κεντρική Τράπεζα και την Gazprom σχετικά με την εφαρμογή της εντολής για αλλαγή του νομίσματος κατά την πληρωμή για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες».

«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας και τη δημόσια ανώνυμη εταιρεία Gazprom, θα πρέπει να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων για την αλλαγή του νομίσματος πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες που έχουν εισαγάγει περιοριστικά μέτρα κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων, στο ρωσικό ρούβλι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει, προ ημέρων, ότι θα αρχίσει να πουλά σε ρούβλια το φυσικό αέριο σε «μη φιλικές χώρες», λόγω των κυρώσεων. 

Μάλιστα, ο επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας, Πάβελ Ζαβάλνι, γνωστοποίησε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή στην αποδοχή ακόμη και bitcoin για τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ