Ρώσος αξιωματούχος: Είμαστε ανοικτοί σε πληρωμένες με bitcoin για τις εξαγωγές φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ήταν πριν ένα περίπου 24ώρο, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θα αρχίσει να πουλά σε «μη φιλικές χώρες» το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

«Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ ουσιαστικά αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Ρωσία. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν θα εκπληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις σε δολάρια και ευρώ», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Commersant. «Αποφάσισα να εφαρμόσω μέτρα και να γίνει η μετάβαση στο ρούβλι για την πληρωμή του φυσικού αερίου που παρέχεται σε μη φιλικές χώρες», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Πούτιν, επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας, Πάβελ Ζαβάλνι, γνωστοποίησε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή στην αποδοχή bitcoin για τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Όπως εξήγησε, η Ρωσία είναι ανοικτή στην αποδοχή διαφορετικών νομισμάτων για τις εξαγωγές της, ξεκινώντας από το φυσικό αέριο, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που προτιμά ο αγοραστής. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι όροι θα εξαρτηθούν από το καθεστώς των εξωτερικών σχέσεων της κάθε χώρας με τη Ρωσία.

«Όταν πρόκειται για τις ‘φιλικές’ μας χώρες, όπως η Κίνα ή η Τουρκία, που δεν μας πιέζουν, τότε τους προσφέρουμε εδώ και λίγο καιρό να αλλάξουν τις πληρωμές σε εθνικά νομίσματα, όπως ρούβλια και γιουάν», είπε ο Ζαβάλνι κατά τη διάρκεια του Τύπου. «Με την Τουρκία, μπορεί να είναι λίρες και ρούβλια. Επομένως, μπορεί να υπάρχει μια ποικιλία νομισμάτων, και αυτό είναι μια τυπική πρακτική. Αν θέλουν bitcoin, θα έχουμε bitcoin».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας της Κρατικής Δούμας επανέλαβε την απόφαση του Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει επίσης να δεχτεί χρυσό. «Όταν συναλλασσόμαστε με δυτικές χώρες…θα πρέπει να πληρώσουν σκληρά χρήματα», είπε ο Ζαβάλνι. «Και τα σκληρά χρήματα είναι χρυσός, ή πρέπει να πληρώσουν σε νομίσματα που μας βολεύουν, και αυτό είναι το εθνικό νόμισμα – το ρούβλι. Αυτό σχετίζεται με τις ‘μη φιλικές’ χώρες μας».

Με πληροφορίες bitcoin magazine & rbc.ru

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ