Ένωση Συντακτών Κύπρου: Εάν οι δημοσιογράφοι φιμωθούν, όλοι μας θα βρεθούμε στην κόλαση

Ένωση Συντακτών Κύπρου: Εάν οι δημοσιογράφοι φιμωθούν, όλοι μας θα βρεθούμε στην κόλαση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου- EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
0

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου αναφέρεται στις δολοφονίες δημοσιογράφων τον τελευταίο χρόνο, σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος εκφοβισμού και φίμωσης -με άμεσα ή έμμεσα μέτρα- των δημοσιογράφων και του λειτουργήματος το οποίο επιτελούν, δεν πρέπει να υποτιμάται ούτε στον τόπο μας».

«Εάν οι δημοσιογράφοι φιμωθούν, όλοι μας θα βρεθούμε στην κόλαση. Αυτό δεν το λέει η ΕΣΚ, αλλά η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Ισότητας Φύλου της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα», επισημαίνεται.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη στυγερή δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλίτζια, η ΕΣΚ επισημαίνει ότι το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Η θλιβερή επέτειος, προστίθεται, σχεδόν συνέπεσε με τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στη Βουλγαρία, αλλά και με την «εξαφάνιση» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόνγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Εξάλλου, τον Φεβρουάριο έπεφτε νεκρός στη Βέλκα Μάτσα της Σλοβακίας ακόμα ένας δημοσιογράφος, ο Γιαν Κούτσακ.

«Ως Ένωση Συντακτών Κύπρου, πιστεύουμε ότι τα κέντρα εξουσίας, πολιτικά, οικονομικά και άλλα, είναι και στον τόπο μας ισχυρά. Οι υποθέσεις διαφθοράς που χρήζουν διερεύνησης είναι επίσης πολλές. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Κύπρος, με το ισχυρό πολίτευμα της Προεδρικής Δημοκρατίας, ο ρόλος του Τύπου ως τέταρτη εξουσία είναι ακόμα σημαντικότερος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΚ καλεί την κυπριακή Πολιτεία να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου χωρίς απειλές και αθέμιτες πιέσεις κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Επίσης, καλεί και το κοινό να κατανοήσει την αξία της δημοσιογραφίας και να στηρίξει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, με όποιο μέσο διαθέτει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM