Ένοχος για φοροδιαφυγή και απάτη δήλωσε πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας του Τραμπ

Ένοχος για φοροδιαφυγή και απάτη δήλωσε πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Trump Organization, Άλεν Ουάισελμπεργκ, δήλωσε ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή. Ο 75χρονος αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη εναντίον της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνεργαζόταν επί περίπου 50 χρόνια. 

Ο Ουάισελμπεργκ δήλωσε ένοχος και για τις 15 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Με βάση τη συμφωνία του με την εισαγγελία, θα καταθέσει για τις επιχειρηματικές τακτικές της εταιρείας, αλλά δεν αναμένεται να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς του Μανχάταν στην ευρύτερη έρευνα για την οικογένεια Τραμπ.

Ο 75χρονος δήλωσε ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή ύψους 1,76 εκατ. δολαρίων, από αδήλωτα εισοδήματα την περίοδο 2005-2021. Μεταξύ άλλων, φέρεται να απέκρυπτε ενοίκια ακινήτων και αυτοκινήτων, δίδακτρα και έξοδα διακοπών. «Σήμερα ο Άλεν Ουάισελμπεργκ παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι επωφελήθηκε από τη θέση του στον Trump Organization για να εξαπατήσει τους φορολογούμενους και να πλουτίσει», δήλωσε ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ.

Η συμφωνία που έκανε με τις αρχές προβλέπει ότι θα εκτίσει πέντε μήνες στη φυλακή και θα επιστρέψει στο κράτος περίπου 2 εκατ. δολάρια. Εάν γινόταν δίκη και κρίνονταν ένοχος, θα ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 15 ετών. 

Ο Ουάισελμπεργκ παραιτήθηκε από οικονομικός διευθυντής της εταιρείας αφού του ασκήθηκε δίωξη, όμως παραμένει στο μισθολόγιο του Τραμπ, ως σύμβουλος. Έως τώρα ο 75χρονος αρνούνταν κατηγορηματικά να καταθέσει εναντίον του πρώην προέδρου. Η ποινική δίκη εναντίον του Trump Organization θα ξεκινήσει τις 24 Οκτωβρίου. 

Από τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, διεξάγεται άλλη έρευνα, αστική, επίσης περί απάτης και φοροδιαφυγής. Σε αυτήν την έρευνα κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις επικαλούμενος την 5η τροπολογία του Συντάγματος, που επιτρέπει στους μάρτυρες να μην κάνουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν.

Εκπρόσωπος του Trump Organization χαρακτήρισε τον Ουάισελμπεργκ «έντιμο άνθρωπο» ο οποίος «παρενοχλήθηκε, διώχθηκε και απειλήθηκε από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ιδίως από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, στην ατέρμονη, πολιτικά υποκινούμενη έρευνά τους σε βάρος του προέδρου Τραμπ». 

Επανέλαβε ότι η εταιρεία δεν έχει παρανομήσει και περιμένει την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Σε αυτή τη δίκη δεν είναι κατηγορούμενος ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως η εταιρεία του κινδυνεύει με πρόστιμο ή άλλες κυρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM