Εννιάχρονη προσέφυγε δικαστικά κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου - Την κατηγορεί για διάκριση λόγω φύλου

Εννιάχρονη προσέφυγε δικαστικά κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου - Την κατηγορεί για διάκριση λόγω φύλου Facebook Twitter
0

Ένα εννιάχρονο κορίτσι προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου. Η εννιάχρονη και η οικογένεια της ισχυρίζονται πως η κρατική χορωδία, κάνει διακρίσεις λόγω φύλου και παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα. 

Την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου καλείται να αποφασίσει αν η επιλογή της χορωδίας, της Staats- und Domchor Berlin (SDB), να απορρίψει το κορίτσι μετά από οντισιόν τον περασμένο Απρίλιο ήταν μεροληπτική και παραβιάζει την υποχρέωση του κράτους για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. 

Η μητέρα της εννιάχρονης, που προχώρησε στην προσφυγή εκ μέρους της, υποστηρίζει πως η χορωδία θηλέων, με την οποία συνεργάζεται η SDB δεν παρέχει στην κόρη της εκπαίδευση παρόμοιας ποιότητας. 

Η Staats- und Domchor Berlin ιδρύθηκε το 1465 και αποτελεί το παλαιότερο μουσικό ίδρυμα στη γερμανική πρωτεύουσα. Απέκτησε διεθνή φήμη κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα όταν την διεύθυνση της είχε ο μεγάλος συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον. 

Αυτή τη στιγμή προσφέρει εκπαίδευση σε 250 αγόρια και 75 νέους άνδρες, ποτέ δεν έχει γίνει δεκτή κάποια γυναικά. Οι διευθυντές της χορωδίας λένε πως η απόρριψη του κοριτσιού «δεν ήταν πρωτίστως» θέμα φύλου και πως θα είχε δίνει γίνει δεχθεί αν είχε δείξει εξαιρετικό ταλέντο και προθυμία.  

Η Σούζαν Μπρέκλαϊν δικηγόρος της οικογένειας της εννιάχρονης λέει πως η απόρριψη είναι «πολύ περίεργη» και πως μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως μεροληψία κατά του φύλου της εννιάχρονης. «Το εξαιρετικό ταλέντο δεν εμφανίζεται ως προϋπόθεση για να γίνουν δεκτά αγόρια», λέει. 

Την ίδια στιγμή οι διευθυντές της χορωδίας σε δήλωση τους προς το δικαστήριο λένε πως οι φωνές αγοριών και κοριτσιών ακούγονται διαφορετικές για ανατομικούς λόγους και πως τα μεγαλύτερα ποσοστά απόρριψης γυναικών είναι δικαιολογημένα στη βάση της καλλιτεχνικής ελευθερίας. 

Η δικηγόρος από την πλευρά της ισχυρίζεται πως οι ειδικοί έχουν απορρίψει την άποψη πως οι ανδρικές φωνές στην προεφηβική ηλικία έχουν άλλη τονικότητα. Επικαλείται μάλιστα μελέτη του Βρετανού ακαδημαϊκού, Ντέιβιντ Χάουαρντ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι ακροατές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν διαφορά σε μια χορωδία αγοριών ή κοριτσιών που τραγουδάει το ίδιο τραγούδι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ