Ενές Καντέρ: Έδωσα 110 εκατ. δολάρια στον Γκιουλέν - Μένω στο ενοίκιο και είμαι χωρίς αυτοκίνητο

Ενές Καντέρ: Έδωσα 110 εκατ. δολάρια στον Γκιουλέν - Μένω στο ενοίκιο και είμαι χωρίς αυτοκίνητο Facebook Twitter
0

Ο διάσημος Τούρκος μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το επώνυμό του σε Φρίντομ και ο οποίος δηλώνει υιοθετημένος γιος του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αποκάλυψε ότι δεν του έχει μείνει σχεδόν τίποτα, από τα λεφτά που έβγαλε από το ΝΒΑ.

Σε ένα βίντεο στο οποίο εξιστορεί την προσωπική του κατάσταση ο Καντέρ αποκαλύπτει ότι από το επιτυχημένο πέρασμά του από το ΝΒΑ κέρδισε περί τα 110 εκατομμύρια δολάρια. Το σύνολο των χρημάτων, όπως είπε πήγαν στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημά του, του οποίου είναι ένθερμος υποστηρικτής και λόγω του οποίου έχει κηρυχθεί persona non grata από τον Ερντογάν, ο οποίος είχε φυλακίσει τον πατέρα του.

Ο Καντέρ είπε ότι πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι, πληρώνει ενοίκιο και δεν έχει τη δυνατότητα να έχει αυτοκίνητο.

Η δήλωση του Καντέρ επιδέχεται ερμηνείας φυσικά. Από τη μία θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Καντέρ εξαπατήθηκε από την οργάνωση και έμεινε «ταπί και ψύχραιμος». Αυτό που ενισχύει αυτή την πιθανότητα είναι το γεγονός ότι την ίδια κατάληξη είχε και ο θρύλος της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας, Χακάν Σουκούρ, ο οποίος είχε μάλιστα δηλώσει ότι  άνθρωποι μέσα από την οργάνωση τον εξαπάτησαν.

Από την άλλη, θα μπορούσε να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του ανιψιού του Φετουλάχ Γκιουλέν, Αμπού Σαλαμέ, ο οποίος, με αφορμή το περιστατικό, όπου δημοσιογράφος του CNN Türk είχε καταγγείλει ότι του επιτέθηκε γκιουλενιστής στις ΗΠΑ, είχε βγει και είχε αποκαλύψει ότι μέλη της οργάνωσης απήγαγαν τον αυτοεξόριστο στην Πενσιλβάνια ιμάμη για να πάρουν τα ηνία της οργάνωσης, η οποία περνά δύσκολες, οικονομικώς, στιγμές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM