Ένας νεκρός και σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες στην Αλβανία

Ένας νεκρός και σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες στην Αλβανία Facebook Twitter
EPA/MALTON DIBRA
0

Πλημμύρες, που οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες πλήττουν την Αλβανία, προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές καθώς και τον θάνατο ενός υπαλλήλου της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού, έγινε γνωστό σήμερα.


Ο Σάμπρι Βλίνγκα σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν σε ηλεκτρικό πυλώνα στο Ρόσκοβεκ (νότια), ανέφερε η εταιρία σε σημερινή ανακοίνωσή της. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε παρόμοια ατυχήματα. Διακομίστηκαν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Ιταλία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Περίπου 6.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ κρίσιμη».


Χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές διασώθηκαν, ενώ πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό γιατί ηλεκτρικοί πυλώνες παρασύρθηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων του εδάφους, σύμφωνα με τον Σέμσι Πρέντσι, αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.


Περισσότερα από 78.740 στρέμματα αγροτικής γης και 3.193 κατοικίες βρίσκονται κάτω από το νερό και πολλοί δρόμοι στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω καθίζησης και κατολισθήσεων.


Στρατιώτες στάλθηκαν στο Νταρεζέζε (70 χλμ. νότια των Τιράνων) για να κατασκευάσουν μια προσωρινή γέφυρα και να παράσχουν βοήθεια σε 2.000 αποκλεισμένους κατοίκους, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.


Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους παραποτάμιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αποφύγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει.


Στη γειτονική ΠΓΔΜ η στάθμη του νερού σε πολλούς μικρούς ποταμούς και στον κύριο ποταμό, Βαρδάρη, έχει ανέβει λόγω των βροχών, οι οποίες επίσης προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM