Ένας 22χρονος Ρώσος ερευνάται για την αυτοκτονική δοκιμασία «Μπλε Φάλαινα»

Ένας 22χρονος Ρώσος ερευνάται για την αυτοκτονική δοκιμασία «Μπλε Φάλαινα» Facebook Twitter
0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένα 22χρονος Ρώσος, μανιώδης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος ερευνάται για την θανάσιμη ιντερνετική δοκιμασία «Μπλε Φάλαινα», που συνδέεται με πολλές αυτοκτονίες εφήβων.

Ο Νικίτα Νεαρόνοφ ερευνάται για δέκα περιπτώσεις που σχετίζονται με δέκα διαφορετικά ανήλικα κορίτσια.

Ο νεαρός φέρεται να δρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα με τις αρχές να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα θύματα. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως οι διαδικτυακές σχέσεις με τα κορίτσια ήταν απλά φιλικές.

Για τις δύο από τις δέκα περιπτώσεις των θυμάτων του, ηλικίας 14 και 17 ετών, είναι γνωστό πως τα κορίτσια επέζησαν, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί τι έχει συμβεί με τα υπόλοιπα οκτώ κορίτσια.

Ο Νεαρόνοφ εντόπιζε ευάλωτα κορίτσια τα οποία στη συνέχεια καλούσε να κάνουν ό,τι τους έλεγε «σε 24ωρη βάση από το σπίτι ή τη δουλειά» ωθώντας τις ανήλικες στην αυτοκτονία, όπως λένε οι αρχές και σύμφωνα με τον ρώσο ανταποκριτή της Daily Mail

Ο 22χρονος φέρεται να ήταν εργαζόμενος στη Μόσχα και να είναι γιος εύπορης οικογένειας.

Ενεργούσε ως επιμελητής της ομάδας θανάτου και αυτό ήταν το «χόμπι» του, είπε η αστυνομία. Αλλά κατηγορείται επίσης για την εκπαίδευση άλλων εγκεφάλων στο θανατηφόρο παιχνίδι.

Ο 22χρονος φέρεται να έβρισκε θύματα μέσω της πλατφόρμας VK και του Telegram σε διάφορες ρωσικές περιφέρειες, αλλά συνδέεται και με δύο ακόμη περιπτώσεις στην ΕΕ.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν πολύ υλικό που κατασχέθηκε από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνά του, καθώς και υλικό από τα αρχεία των υποτιθέμενων θυμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM