ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ένα λιλιπούτειο κράτος νομιμοποίησε το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών

Ένα λιλιπούτειο κράτος νομιμοποίησε το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών Facebook Twitter
3

Ένα νησί στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, το Πίτκερν, με έκταση μόλις 47 τ.χ. πέρασε νόμο με τον οποίο νομιμοποιεί το γάμο των ομοφύλων, μέσα μάλιστα σε σχετική αδιαφορία. Οι γάμοι αφορούν και ζευγάρια που δεν μένουν στο νησί αλλά μπορούν αν θέλουν να μεταβούν εκεί για να παντρευτούν.

Παρότι ο νόμος ισχύει εδώ ημέρες, μέχρι στιγμής γάμος δεν έχει γίνει, λέει η Meralda Warren, της οποίας η οικογένεια ζει στο Πίτκερν για επτά γενεές αλλά ο  Rodney Croome, ο επικεφαλής  της ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων της Αυστραλίας σημειώνει στον Guardian ότι η πρωτοβουλία των τοπικών αρχών δεν είναι μάταια μέχρι στιγμής.

"Ακόμα και αν δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο νησί σήμερα, κάποιοι που έχουν εγκαταλείψει το Πίτκερν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους για να παντρευτούν. Επιπλέον, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλών που δεν μπορεί να παντρευτούν στη χώρα τους, θα μπορούσαν να αποφασίσουν να γιορτάσουν την ένωσή τους σε αυτό το ρομαντικό μέρος. Είναι επίσης ένα θετικό μήνυμα που δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονται στο νησί από τους κατοίκους του, όπως και όλοι οι άλλοι. "

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ομοφυλόφιλοι που θα θελήσουν να παντρευτούν στο νησί είναι, όπως γράφει η εφημερίδα, ότι ο μοναδικός κήρυκας στο Πίτκερν είναι είναι μέλος της Εκκλησίας των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας, μια εχθρική κίνηση σε αυτές τις ενώσεις.

Το Πίτκερν θεωρείται συχνά ως η μικρότερη χώρα του κόσμου και οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι απόγονοι των στασιαστών του Bounty, της φρεγάτας του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού της οποίας οι ναύτες επαναστάτησαν στις 28 του Απριλίου του 1789 και βρήκαν καταφύγιο στο Πιτκερν. Στη συνέχεια έκαναν οικογένειες με τις ντόπιες γυναίκες αφού πρώτα έσφαξαν τους αρσενικούς κατοίκους.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
“Στη συνέχεια έκαναν οικογένειες με τις ντόπιες γυναίκες αφού πρώτα έσφαξαν τους αρσενικούς κατοίκους”.To Πιτκερν δεν είχε "ντόπιες" γυναίκες (ούτε άνδρες), στο νησί έφτασαν οι αποστάτες του Bounty (9), μαζί τους και κάποια άτομα από την Ταϊτή: 6 άνδρες, 11 γυναίκες και 1 μωρό.Κάποια στιγμή άρχισαν να πλακώνονται μεταξύτoνε, για διάφορους λόγους (προφανώς είχανε τους Ταϊτινούς "υπό"), επίσης οι γυναίκες ήταν λιγότερες αναλογικά κ.λπ. τρωγλοδυτικά, τελικά σκοτώθηκαν όλοι οι άρρενες (ενήλικοι) ταϊτινοί και κάποιοι του bounty, εντωμεταξύ, όμως, γεννιόσαντε παιδάκια (και αυξάνεσθε και πληθυνεσθε).Και επανερχόμενοι (σχεδόν) στο σήμερα, στο νησί υπάρχει-ήρχε, για κάποιο λόγο, μεγάλο ποσοστό βιαστών/παιδεραστών (δηλαδή 7 άνδρες που ζούσαν εκεί + 6 άνδρες με Πιτκερινή προέλευση, που ζούσαν αλλού, at the time) αναλογικά -φυσικά- με τους συνολικούς κατοίκους του νησιού: 50 - 60 άτομα, θα φταίνε τα έθιμα της Ταϊτής μάλλον (insert irony, perhaps).http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/guilty-the-verdicts-that-shamed-pitcairn-island-6159152.htmlΕνδιαφέρουσα περίπτωση αυτό το ολίγον τι ιδρυματικό νησί, από την γέννησή του."Besides, what else is there to do on Pitcairn after work is done? No shops, no dance halls, no cinema, and nobody reads anything except the Bible." He went on to expound a theory that sex blooms young on Britain's tiniest colony - "perhaps not far beyond the kindergarten years" - and is allowed without hindrance to come to full flower."http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/pitcairnislands/1475509/We-sensed-a-dark-side-to-this-teetotal-God-fearing-little-society.htmlΕπίσης το Πίτκερν δεν είναι «κράτος», αποτελεί βρετανικό (υπερπόντιο) έδαφος.Το Βατικανό, νομίζω, ότι είναι το μικρότερο κράτος και αμφιβάλω αν θα νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων ...any time soon. ;-P
Υπάρχει κι ένα ακόμα πρόβλημα:Το Pitcairn είναι το πιο δυσπρόσιτο κράτος στον κόσμο: Δεν έχει αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να βασίζεται σε ακτοπλοϊκή σύνδεση με το όχι και τόσο κοντινό νησί (300nmi) Mangareva της Γαλλικής Πολυνησίας.Όσοι φίλοι ομοφιλόφιλοι το σκέφτονται θα πρέπει να υπολογίζουν μερικές χιλιάδες και μερικές μέρες για να το προσεγγίσουν. Επίσης, το νησί έγινε διάσημο για αυτό:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pitcairn_sexual_assault_trial_of_2004