Ένα αλμανάκ του 1875, βιβλία και ένα νόμισμα ανακαλύφθηκαν σε χρονοκάψουλα που βρέθηκε σε άγαλμα

Αντικείμενα που βρέθηκαν σε χρονοκάψουλα Facebook Twitter
AP Photo/Steve Helber
0

Ένα αλμανάκ του 1875, δύο βιβλία, ένα νόμισμα και ένας υφασμάτινος φάκελος ήταν μεταξύ των αντικειμένων μέσα σε μια χρονοκάψουλα του 1887 που άνοιξε την Τετάρτη.

Η κάψουλα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο βάθρο αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λι, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Το WTVR μετέδωσε ζωντανά τη διαδικασία που έγινε από τους ειδικούς συντήρησης και κράτησε για αρκετές ώρες. Το δοχείο ήταν κατασκευασμένο από μόλυβδο, το οποίο ήταν διαβρωμένο, επομένως η ιδιαίτερη διαδικασία κράτησε αρκετές ώρες καθώς οι ειδικοί χρησιμοποίησαν πολλά εργαλεία για να αφαιρέσουν το κουτί.  Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν ο κυβερνήτης Ραλφ Νόρθαμ σήκωσε το καπάκι της κάψουλας για να αποκαλύψει τα αντικείμενα.

Τα αντικείμενα ήταν όλα βρεγμένα από την υγρασία, επομένως οι ειδικοί έπρεπε να εργαστούν προσεκτικά για να τα αφαιρέσουν και να διασφαλίσουν ότι θα διατηρηθούν. «Δεδομένου ότι τα τεχνουργήματα είναι υγρά, θα τεθούν στην κατάψυξη για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω φθορά», είπε η Κάθριν Ρίντγουέι, συντηρήτρια στο Τμήμα Ιστορικών Πόρων της Βιρτζίνια, μιλώντας στο WTVR. Δεν είναι βέβαιο πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία συντήρησης αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε η ειδικός, σε ένα από τα βιβλία ήταν γραμμένη η λέξη «αγάπη», ενώ ο υφασμάτινος φάκελος έμοιαζε να να περιείχε ένα κομμάτι χαρτί και ίσως μια εικόνα.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η χρονοκάψουλα τοποθετήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1887 και περιελάμβανε περίπου 60 αντικείμενα που δωρίστηκαν από 37 κατοίκους του Ρίτσμοντ, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τη Συνομοσπονδία, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη.

Το κράτος σχεδιάζει να αποθηκεύσει το βάθρο έως ότου οι υπάλληλοι αποφασίσουν τι θα κάνουν με το μνημείο.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ