Εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην αγορά της Γουχάν - Εκεί που εντοπίστηκε πρώτη φορά ο κορωνοϊός

Εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην αγορά της Γουχάν - Εκεί που εντοπίστηκε πρώτη φορά ο κορωνοϊός Facebook Twitter
Εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην αγορά της Γουχάν - Εκεί που εντοπίστηκε πρώτα ο κορωνοϊός (EPA)
0

Oμάδα εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνούσε την προέλευση του κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα την αγορά της πόλης, όπου εντοπίστηκε αρχικά ο ιός.

Η πρόσβαση του κοινού στην αγορά - πλέον οριοθετημένη με φρουρούς σε εικοσιτετράωρη βάση - έχει περιοριστεί σημαντικά μετά το πρώτο λουκέτο στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Πριν από το κλείσιμο, ήταν μια πολυσύχναστη αγορά που περιλάμβανε εκατοντάδες πάγκους χωρισμένους σε τμήματα για κρέας, θαλασσινά και λαχανικά. Κινέζοι διπλωμάτες και κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η αγορά δεν αποτελεί τον χώρο προέλευσης του κορωνοϊού και υποστήριξαν τις θεωρίες ότι ο ιός προήλθε ενδεχομένως από άλλη χώρα.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, μετά από τέσσερις μυστήριες περιπτώσεις πνευμονίας που συνδέθηκαν με την αγορά, η περιοχή έκλεισε μέσα στη νύχτα. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, η Γουχάν είχε συμπληρώσει 76 ημέρες κλειστή. Οι ειδικοί λένε ότι η αγορά της Γουχάν εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην ανίχνευση της προέλευσης του ιού, καθώς εντοπίστηκε εκεί το πρώτο σύμπλεγμα περιπτώσεων.

Μετά από καραντίνα δύο εβδομάδων στην πόλη που έληξε την Πέμπτη, η ομάδα του ΠΟΥ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα εργαστήρια, αγορές και νοσοκομεία στην Γουχάν. Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβές δρομολόγιο, αλλά ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η ομάδα του σχεδιάζει να επισκεφθεί την αγορά και το Ινστιτούτο ιολογίας της πόλης.

Η έρευνα της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στην Γουχάν ήδη έχει καθυστερήσει προκαλώντας ανησυχίες όσον αφορά την πρόσβασή των ειδικών και τις διαφωνίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι απέκρυψε την έκταση του αρχικού ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού και τώρα επέκριναν τους όρους της επίσκεψης της ομάδας του ΠΟΥ.

Η ερευνητική ομάδα αναμενόταν να φθάσει στην Γουχάν νωρίτερα τον Ιανουάριο και η καθυστέρηση της επίσκεψής της από την κινεζική πλευρά προκάλεσε ασυνήθιστη δημόσια κριτική του επικεφαλής του ΠΟΥ, τον οποίο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «σινοκεντρικό».

Με πληροφορίες τoυ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM