Εμβόλιο Johnson & Johnson: 9πλάσια αντισώματα με δεύτερη δόση μετά από οχτώ μήνες

Johnson & Johnson: 9πλάσια αντισώματα από τη δεύτερη δόση - Πότε πρέπει να χορηγηθεί Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με μελέτες μία δεύτερη δόση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό ενισχύει την ανοσολογική απόκριση, σημειώνοντας πως μπορεί να γίνει μία «αναμνηστική» χορήγηση μετά από οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν κατά περίπου εννέα φορές στα άτομα που έλαβαν μία δεύτερη δόση του εμβολίου της, σε σύγκριση με τα αντισώματα που είχαν αναπτύξει ένα μήνα μετά τη λήψη της πρώτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Johnson & Johnson, δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με πότε ακριβώς ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της. Ωστόσο, οι πληροφορίες σχετικά με τα συμπεράσματα της κλινικής δοκιμής που αναρτήθηκαν σε διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων υποδεικνύουν ότι η δεύτερη δόση χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι με J&J θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, ωστόσο περιμένουν περισσότερα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Η J&J ανακοίνωσε επίσης ότι απαιτείται αναμνηστική δόση μετά από οκτώ μήνες βάσει των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων οκτώ μήνες μετά τη λήψη του μονοδοσικού J&J.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anna Romandash: «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Anna Romandash / «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Η βραβευμένη Ουκρανή δημοσιογράφος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της και απαντά για το αν η Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ της Ρωσίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ