Εμβόλιο AstraZeneca - ΗΠΑ: Υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής της εταιρείας

Εμβόλιο AstraZeneca: Αμερικανικό Ινστιτούτο αμφισβητεί τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που ανακοίνωσε η εταιρεία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΑstraZeneca από την αμερικανική κλινική δοκιμή για το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό μπορεί να βασίζονται σε παλιές και ξεπερασμένες πληροφορίες ανακοίνωσαν Αμερικανοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι για την υγεία, προκαλώντας αμφιβολίες για τα στοιχεία αυτά.

 


Σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ (NIAID) ανέφερε ότι ενημερώθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας της δοκιμής (DSMB) ότι «ανησυχεί για πληροφορίες που ανακοινώθηκαν από την AstraZeneca για τα αρχικά δεδομένα από την κλινική δοκιμή της για το εμβόλιο του κορωνοϊού».

 

Η DSMB είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή υπό τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, που βοηθά στην επίβλεψη της αμερικανικής κλινικής δοκιμής της AstraZeneca για το εμβόλιό της. 

 

Η ανακοίνωση έγινε έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων για την αμερικανική κλινική δοκιμή του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό.

 

Στην κλινική δοκιμή μετείχαν περισσότεροι από 32.000 εθελοντές, στις ΗΠΑ, τη Χιλή και το Περού και η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο είναι κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης από κορωνοϊό και 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης. Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας σε ό,τι αφορά τις θρομβώσεις.

 

«Η DSMB εξέφρασε ανησυχία ότι η AstraZeneca μπορεί να συμπεριέλαβε παλιές και ξεπερασμένες πληροφορίες από αυτή τη δοκιμή, που μπορεί να έδωσαν μια ελλιπή άποψη για τα δεδομένα αποτελεσματικότητας», ανέφερε στην ανακοίνωση το NIAID.

 

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι κάλεσε την εταιρεία «να συνεργαστεί με την DSMB για να επανεξετάσει τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και να διασφαλίσει ότι θα δημοσιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό πιο ακριβή, ενημερωμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας».

 

Με πληροφορίες από FT, NYT

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Διεθνή / Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Η δράση του αφεντικού της ιαπωνικής μαφίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - Ο Ιάπωνας μαφιόζος έκανε «προσφορά» στον μυστικό πράκτορα της DEA την αγορά 50 τόνων ουρανίου και θορίου για 6.85 εκατ. δολάρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ