ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε υπό όρους σήμερα τη χρήση του αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού της Pfizer με στόχο τη θεραπεία ενηλίκων που κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση. 

Η εν λόγω εξέλιξη, επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer αφού η ρυθμιστική αρχή είχε δώσει οδηγίες για επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου έτους. Η Ιταλία, η Γερμανία και το Βέλγιο είναι μεταξύ των ελάχιστων χωρών της ΕΕ που έχουν ήδη αγοράσει το φάρμακο. 

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τον Δεκέμβριο το χάπι τόσο της Pfizer, όσο και της Merck. Σημειώνεται πως το χάπι της Merck τελεί επίσης υπό εξέταση από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκριθεί. Αυτό οφείλεται στο ότι η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα των δοκιμών της τον Νοέμβριο λέγοντας ότι το φάρμακό της ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι θεωρούνταν μέχρι τότε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM