ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε υπό όρους σήμερα τη χρήση του αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού της Pfizer με στόχο τη θεραπεία ενηλίκων που κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση. 

Η εν λόγω εξέλιξη, επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer αφού η ρυθμιστική αρχή είχε δώσει οδηγίες για επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου έτους. Η Ιταλία, η Γερμανία και το Βέλγιο είναι μεταξύ των ελάχιστων χωρών της ΕΕ που έχουν ήδη αγοράσει το φάρμακο. 

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τον Δεκέμβριο το χάπι τόσο της Pfizer, όσο και της Merck. Σημειώνεται πως το χάπι της Merck τελεί επίσης υπό εξέταση από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκριθεί. Αυτό οφείλεται στο ότι η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα των δοκιμών της τον Νοέμβριο λέγοντας ότι το φάρμακό της ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι θεωρούνταν μέχρι τότε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Επαφές του ΝΑΤΟ με σεναριογράφους και παραγωγούς πυροδοτούν κατηγορίες για «προπαγάνδα»

Η συμμαχία διοργανώνει κλειστές συναντήσεις με επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση για ζητήματα ασφάλειας
THE LIFO TEAM
WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM