Έλλειψη πατάτας στην Ιαπωνία λόγω πλημμυρών στον Καναδά - Μόνο μικρές μερίδες από φαστ φουντ

Έλλειψη πατάτας στην Ιαπωνία λόγω πλημμυρών στον Καναδά - Μόνο μικρές μερίδες από φαστ φουντ Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Το «φαινόμενο της πεταλούδας» έπληξε την ιαπωνική προμήθεια...πατάτας, με τα McDonald’s της Ιαπωνίας να περιορίζουν τις μερίδες των τσιπς λόγω πλημμυρών στον Καναδά και κορωνοϊού στον πλανήτη.


Σύμφωνα με τη δημοφιλή αλυσίδα φαστ φουντ, από την Παρασκευή και για μία εβδομάδα θα πουλά το μικρό μέγεθος τηγανητής πατάτας λόγω των μειωμένων εισαγωγών από τον Καναδά. «Εξαιτίας των μεγάλης έκτασης πλημμυρών κοντά στο Βανκούβερ, αλλά και της παγκόσμιας διατάραξης των προμηθειών που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού, υπάρχουν καθυστερήσεις στον εφοδιασμό της πατάτας» αναφέρει η εταιρεία. 

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, λήφθηκαν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να παραγγέλνουν και να απολαμβάνουν τις κλασικές 'φρενς φράις' τους, παρότι «η σταθερή προμήθεια των πρώτων υλών αποδεικνύεται δύσκολη» 

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού είχε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα και τον Δεκέμβριο του 2014, αυτή τη φορά λόγω μιας εργασιακής διαμάχης στην άλλη όχθη του Ειρηνικού που είχε διαταράξει τις προμήθειες. 

Τότε, πάνω από 3.000 εστιατόρια της αλυσίδας στην Ιαπωνία -που αποτελεί τη μεγαλύτερη ασιατική αγορά για τα προϊόντα προτηγανισμένης πατάτας από τις ΗΠΑ- κατέφυγαν στη λύση των μικρών μερίδων πατάτας εν μέσω των παρατεταμένων κινητοποιήσεων 20.000 λιμενεργατών και εργαζομένων σε τερματικούς σταθμούς σε 29 λιμάνια των αμερικανικών ανατολικών ακτών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM