Ελέφαντες ποδοπάτησαν και σκότωσαν λαθροκυνηγό σε εθνικό πάρκο

Ελέφαντες ποδοπάτησαν και σκότωσαν λαθροκυνηγό σε εθνικό πάρκο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/DANIEL DAL ZENNARO
0

Ένας ύποπτος λαθροκυνηγός πέθανε όταν τον ποδοπάτησαν ελέφαντες στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής

Το South African National Parks (SANParks), που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των εθνικών πάρκων της Νότιας Αφρικής, είπε ότι ο άντρας που έχασε την ζωή του μαζί με δυο ακόμη άτομα προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους φύλακες του πάρκου «όταν έπεσαν πάνω σε ένα κοπάδι με ελέφαντες σε αναπαραγωγή».

Το SANParks πρόσθεσε ότι οι φύλακες συνέλαβαν έναν από τους υπόπτους, ο οποίος τους μίλησε για την συνάντηση με τους ελέφαντες, προσθέτοντας πως δεν ήταν σίγουρος ότι οι άλλοι δυο κατάφεραν να ξεφύγουν. 

«Οι φύλακες ανακάλυψαν τον συνεργό του να έχει ποδοπατηθεί άγρια, ο οποίος δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο τρίτος ύποπτος φέρεται να έχει τραυματιστεί στο μάτι αλλά συνέχισε. Στο σημείο βρέθηκε ένα τουφέκι και το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία, που μαζί με τον ιατροδικαστή έσπευσε εκεί», προσθέτουν. 

Ο Γκάρεθ Κόλμαν, διευθυντής του εθνικού πάρκου Κρούγκερ, είπε πως ήταν κακοτυχία που χάθηκε μια ζωή, ενώ συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στις συλλήψεις για «την ομαδική δουλειά και την αφοσίωση». 

Το 2019, ένας ύποπτος λαθροκυνηγός ρινόκερων ποδοπατήθηκε από έναν ελέφαντα και μετά κατασπαράχθηκε από μια αγέλη λιονταριών στο πάρκο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM