Ελβετία: Σπαθί Σαμουράι του 14ου αιώνα βρέθηκε στα σύνορα - Αξίας άνω των €650,000

Ελβετία: Σπαθί Σαμουράι του 14ου αιώνα βρέθηκε στα σύνορα - Αξίας άνω των €650,000 Facebook Twitter
Φωτ.: Διοίκηση Τελωνείων Ελβετίας (BAZG)
0

Οι τελωνειακές αρχές της Ελβετίας ανακάλυψαν ένα αρχαίο κατάνα, ιαπωνικό σπαθί των Σαμουράι, που εισήχθη παράνομα στη χώρα. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων και Ασφάλειας των Συνόρων, το κατάνα χρονολογείται από το 1353, με την αξία του να αγγίζει τα €650,000. Βρέθηκε σε έρευνα ρουτίνας σε αυτοκίνητο με ελβετικές πινακίδες, μαζί με πλήθος άλλων παλιών αντικειμένων - μεταξύ των οποίων ένα βιβλίο, ένα συμβόλαιο και ένα τιμολόγιο πώλησης. 

Ο οδηγός που συνοδευόταν από την κόρη του, δεν είχε δηλώσει τα αντικείμενα στη συνοριακή διέλευση του Thayngen ερχόμενος από τη Γερμανίας. 

Ελβετία: Σπαθί Σαμουράι του 14ου αιώνα βρέθηκε στα σύνορα - Αξίας άνω των €650,000 Facebook Twitter
Φωτ.: Διοίκηση Τελωνείων Ελβετίας (BAZG)

Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές και την έρευνά τους, ο οδηγός δεν ήταν ο κάτοχος των αντικειμένων, αλλά τα μετέφερε από τη Στουτγάρδη για λογαριασμό του εργοδότη του. 

Όπως σημειώνουν ειδικοί, η εισαγωγή τού σπαθιού-αντίκας αντιβαίνει τον ελβετικό νόμο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτροπής κλοπών, λεηλασιών και λαθραίων εισαγωγών-εξαγωγών πολιτιστικής ιδιοκτησίας. 

Μετά από έρευνα, οι τοπικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 6.000 ελβετικών φράνκων στον εργοδότητη. Ο οδηγός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο άνω των 800.000 ελβετικών φράνκων. 

Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Διεθνή / Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Ο 45χρονος σύζυγος της λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, ανιψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή με ένα όπλο δίπλα του - Η σχέση του με την Πίπα Μίντλετον, μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ