Εκτός Πύργου του Λονδίνου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου- Αλλαγές πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Εκτός Πύργου του Λονδίνου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου- Μεταφέρθηκε λόγο της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Tο στέμμα του Αγίου Εδουάρδου απομακρύνθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου για να αλλάξει μέγεθος ώστε να είναι έτοιμο για τον Βασιλιά Κάρολο πριν από τη στέψη του.

Το στέμμα μετακινήθηκε από τον χώρο όπου φυλάσσεται για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις πριν από την τελετή στις 6 Μαΐου, όπως ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η μεταφορά του ωστόσο κρατήθηκε μυστική μέχρι την ασφαλή παράδοσή και φύλαξή του σε χώρο που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μια εκδοχή του στέμματος χρησιμοποιήθηκε κατά τη στέψη Άγγλων και Βρετανών μοναρχών από τον 13ο αιώνα. Ωστόσο το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Κάρολο Β' το 1661, ως αντικατάσταση του μεσαιωνικού στέμματος που το έλιωσαν μετά την εκτέλεση του πατέρα του το 1649.

Το πρωτότυπο πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον Εδουάρδο τον Ομολογητή, τον βασιλικό άγιο του 11ου αιώνα που ήταν ο προτελευταίος Αγγλοσάξωνας βασιλιάς της Αγγλίας.

Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου του 1661 είναι αυτό που εμφανίζεται στο βασιλικό οικόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο λογότυπο της Βασιλικής Ταχυδρομείου και στα διακριτικά των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι «Το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το ιστορικό κεντρικό στοιχείο των Κοσμημάτων του Στέμματος, αφαιρέθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου για να επιτραπεί η έναρξη των εργασιών τροποποίησης πριν από τη στέψη το Σάββατο 6 Μαΐου 2023».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, οκτώ μήνες μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, που ακολούθησε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Η τελετή στέψης θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία του παραδοσιακού τελετουργικού, που έχει διατηρήσει παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ενώ θα αναγνωρίζει επίσης το πνεύμα της Βρετανίας του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, η τελετή στέψης αναμένεται να είναι σε μικρότερη κλίμακα. Υπάρχουν προτάσεις ότι θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις μία ώρα. Αντίστοιχα, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β είχε διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

Ο αριθμός των επισκεπτών θα μειωθεί από τους περίπου 8.000 του 1953 σε περίπου 2.00, μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM