Εκτός Πύργου του Λονδίνου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου- Αλλαγές πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Εκτός Πύργου του Λονδίνου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου- Μεταφέρθηκε λόγο της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Tο στέμμα του Αγίου Εδουάρδου απομακρύνθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου για να αλλάξει μέγεθος ώστε να είναι έτοιμο για τον Βασιλιά Κάρολο πριν από τη στέψη του.

Το στέμμα μετακινήθηκε από τον χώρο όπου φυλάσσεται για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις πριν από την τελετή στις 6 Μαΐου, όπως ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η μεταφορά του ωστόσο κρατήθηκε μυστική μέχρι την ασφαλή παράδοσή και φύλαξή του σε χώρο που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μια εκδοχή του στέμματος χρησιμοποιήθηκε κατά τη στέψη Άγγλων και Βρετανών μοναρχών από τον 13ο αιώνα. Ωστόσο το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Κάρολο Β' το 1661, ως αντικατάσταση του μεσαιωνικού στέμματος που το έλιωσαν μετά την εκτέλεση του πατέρα του το 1649.

Το πρωτότυπο πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον Εδουάρδο τον Ομολογητή, τον βασιλικό άγιο του 11ου αιώνα που ήταν ο προτελευταίος Αγγλοσάξωνας βασιλιάς της Αγγλίας.

Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου του 1661 είναι αυτό που εμφανίζεται στο βασιλικό οικόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο λογότυπο της Βασιλικής Ταχυδρομείου και στα διακριτικά των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι «Το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το ιστορικό κεντρικό στοιχείο των Κοσμημάτων του Στέμματος, αφαιρέθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου για να επιτραπεί η έναρξη των εργασιών τροποποίησης πριν από τη στέψη το Σάββατο 6 Μαΐου 2023».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, οκτώ μήνες μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, που ακολούθησε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Η τελετή στέψης θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία του παραδοσιακού τελετουργικού, που έχει διατηρήσει παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ενώ θα αναγνωρίζει επίσης το πνεύμα της Βρετανίας του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, η τελετή στέψης αναμένεται να είναι σε μικρότερη κλίμακα. Υπάρχουν προτάσεις ότι θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις μία ώρα. Αντίστοιχα, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β είχε διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

Ο αριθμός των επισκεπτών θα μειωθεί από τους περίπου 8.000 του 1953 σε περίπου 2.00, μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ