Εκτός κυρώσεων ο Πατριάρχης Κύριλλος -Η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις της Ουγγαρίας

Εκτός κυρώσεων ο Πατριάρχης Κύριλλος -Η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις της Ουγγαρίας Facebook Twitter
0

Από τη λίστα κυρώσεων της ΕΕ αφαιρέθηκε o προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, μετά από τις πιέσεις της Ουγγαρίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια των NYTimes στις Βρυξέλλες, Matina Stevis-Gridneff, επετεύχθη τεχνική συμφωνία για το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πακέτο αλλά και για τα μέτρα στο έκτο πακέτο κυρώσεων του μπλοκ κατά της Μόσχας, στο οποίο οι ηγέτες συμφώνησαν μέσα στην εβδομάδα.

Όμως, μετά από ουγγρικές πιέσεις από την λίστα των κυρώσεων αφαιρέθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Χθεσινό δημοσίευμα του Politico μετέδιδε ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης για να εξετάσουν το νομικό κείμενο του έκτου πακέτου κυρώσεων.

Σε αυτή τη συνάντηση, η Ουγγαρία εξέφρασε τη διαφωνία της για την επιβολή κυρώσεων στον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επί μακρόν σύμμαχο του Πούτιν. Η ουγγρική απαίτηση προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι διπλωμάτες ανέμεναν να υπάρξει συμφωνία, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι συζητήσεις και το ντιλ να έρχεται μία ημέρα μετά. 

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι ο πόλεμος αποτελεί προέκταση μιας θεμελιώδους πολιτισμικής σύγκρουσης μεταξύ του ευρύτερου ρωσικού κόσμου και των δυτικών φιλελεύθερων αξιών, με παράδειγμα τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ