Εκρέμ Ιμάμογλου: Έφεση ασκεί ο εισαγγελέας στην ποινή - Δεν τη θεωρεί επαρκή

Εκρέμ Ιμάμογλου: Έφεση ασκεί ο εισαγγελέας στην ποινή - Δεν τη θεωρεί επαρκή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έφεση στην ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας της έδρας, κρίνοντας πως δεν είναι επαρκής.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε Μουράτ Ονγκούν, εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IBB) μέσω Twitter, σημειώνοντας πως «δεν έκρινε επαρκή την ποινή φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών».

Ειδικότερα, έγραψε: «Ο κ. εισαγγελέας δεν έκρινε επαρκή την ποινή φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και την πολιτική απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της IBB. Πριν περάσουν 24 ώρες, υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης στο ανώτερο δικαστήριο. Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η ποινή που επιβλήθηκε κρίθηκε ανεπαρκής από τον κ. εισαγγελέα».

Η Ιμάμογλου καταδικάστηκε για εξύβριση της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας μετά τις εκλογές-θρίλερ του 2019.

Ο ίδιος έκρινε πως η καταδικαστική απόφαση είναι τιμωρία για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ ήδη έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό.

«Μερικές φορές στην χώρα μας, καμία επιτυχία δεν μένει ατιμώρητη» σημείωσε ο ίδιος. «Θεωρώ αυτήν την ανούσια και παράνομη τιμωρία που μου επιβλήθηκε ανταμοιβή για την επιτυχία μου» τόνισε.

Στην Κωνσταντινούπολη διοργανώθηκαν σήμερα διαδηλώσεις υποστήριξης του Ιμάμογλου, με χιλιάδες άτομα να κατεβαίνουν στους δρόμους υπέρ του. 

Εκρέμ Ιμάμογλου: Έφεση ασκεί ο εισαγγελέας στην ποινή - Δεν τη θεωρεί επαρκή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SEDAT SUNA
Εκρέμ Ιμάμογλου: Έφεση ασκεί ο εισαγγελέας στην ποινή - Δεν τη θεωρεί επαρκή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SEDAT SUNA
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM