Έκπληκτοι οι επιστήμονες από έκρηξη ηφαιστείου στη Ρωσία - Σε ύψος 7 χλμ. η τέφρα

Έκπληκτοι οι επιστήμονες από έκρηξη ηφαιστείου στη Ρωσία - Σε ύψος 7 χλμ. η τέφρα Facebook Twitter
0

Έκπληκτοι δηλώνουν οι επιστήμονες από την ξαφνική έκρηξη του ηφαιστείου Kambalny στη χερσόνησο Κατσάμκα της Ρωσίας, για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια.

«Είναι έκπληξη για εμάς. Συνεχίζουμε την παρακολούθηση και αναλύουμε τις πιθανές απειλές μέσα από τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε», δηλώνει η Ολγα Γιρίνα, επικεφαλής επιστημονικής ομάδας στην περιοχή.

Η τέφρα που βγήκε από το ηφαίστειο την Παρασκευή το βράδυ και έφτασε σε ύψος τα 7 χιλιόμετρα, θα μπορούσε δυνητικά να καλύψει την πόλη Severo-Kurilsk, που βρίσκεται στο νησί Παραμουσίρ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απειλή έχει ήδη περάσει, αν και παραμένει σε ισχύ ο πορτοκαλί συναγερμός για αυξημένο κίνδυνο.

Το ηφαίστειο Kambalny έχει 2.156 μέτρα ύψος και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καμτσάτκα. Η τελευταία φορά που εξερράγη ήταν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Αικατερίνης της Μεγάλης, το 1769.

Η χερσόνησος Καμτσάτκα έχει περίπου 300 ηφαίστεια στο έδαφός της, με 29 από αυτά να είναι ενεργά. Τον Δεκέμβριο, το ηφαίστειο Shiveluch - στο βόρειο τμήμα της Καμτσάτκα - ξέσπασε και εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 11.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM