Εκλογές στην Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε πριν από λίγο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα για τις τουρκικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη χώρα. Τον συνόδευε η σύζυγός του.

«Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα», πρόσθεσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι τουρκικές εκλογές θεωρούνται από πολλούς ως οι πιο σημαντικές από τότε που η Τουρκία διεξήγαγε την πρώτη δίκαιη πολυκομματική ψηφοφορία το 1950, επίσης στις 14 Μαΐου. 

Ο κύριος αμφισβητίας της αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει δεσμευτεί για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και ότι θα ανακαλέσει την «μονομανία» του Ερντογάν, ενώ αντιμετωπίζει αυτό που αποκαλεί κακοδιαχείριση.

«Ίσως αυτές να είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της δημοκρατίας», δήλωσε ο Bulent Kusoglu, αντιπρόεδρος του Κόμματος  CHP, του Κιλιτσντάρογλου.

«Υπάρχει επίσης μια αφύπνιση στην κοινωνία. Με αυτή την αφύπνιση, αν πετύχουμε στις εκλογές, η κοινωνία θα φτάσει σε πολύ καλύτερο σημείο».

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM