Εκλογές στην Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισε πριν από λίγο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα για τις τουρκικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη χώρα. Τον συνόδευε η σύζυγός του.

«Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα», πρόσθεσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι τουρκικές εκλογές θεωρούνται από πολλούς ως οι πιο σημαντικές από τότε που η Τουρκία διεξήγαγε την πρώτη δίκαιη πολυκομματική ψηφοφορία το 1950, επίσης στις 14 Μαΐου. 

Ο κύριος αμφισβητίας της αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει δεσμευτεί για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και ότι θα ανακαλέσει την «μονομανία» του Ερντογάν, ενώ αντιμετωπίζει αυτό που αποκαλεί κακοδιαχείριση.

«Ίσως αυτές να είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της δημοκρατίας», δήλωσε ο Bulent Kusoglu, αντιπρόεδρος του Κόμματος  CHP, του Κιλιτσντάρογλου.

«Υπάρχει επίσης μια αφύπνιση στην κοινωνία. Με αυτή την αφύπνιση, αν πετύχουμε στις εκλογές, η κοινωνία θα φτάσει σε πολύ καλύτερο σημείο».

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM