Εκλογές στην Τουρκία: Πώς ψήφισε η διασπορά- Τα στοιχεία για Ελλάδα, Γερμανία και αλλού

Εκλογές Τουρκία: Πώς ψήφισε η διασπορά- Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία ενώ ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα από όσους ψήφισαν στο εξωτερικό. 

Τα ξένα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην Τουρκία που μεταφέρθηκαν στη χώρα με αεροπλάνα και διπλωματικούς μεταφορείς και αποθηκεύτηκαν στην  Άγκυρα συνεχίζουν να καταμετρώνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Anadolu με το 72,19% των καλπών του εξωτερικού καταμετρημένο τα ποσοστά ψηφοφορίας έχουν ως εξής: 

  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 54,89% (511.563 ψήφοι) 
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 41,76% (389.328 ψήφοι)
  • Σινάν Ογκάν: 2,18% (20.353 ψήφοι)

Οι Τούρκοι της διασποράς φαίνεται να έδειξαν την προτίμησή τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική προεδρία, με το ποσοστό 54,89%, που του έδωσαν, σε σχέση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος συγκέντρωσε 41,76%, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία. 

Όσοι Τούρκοι ψήφισαν στην Ελλάδα επέλεξαν σε ποσοστό 74,13% τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε σχέση με μόλις το 18,05% που προτίμησαν τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το 88,89% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Επίσης πάντα σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του πρακτορείου Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες που διαμένουν στην Γερμανία στήριξαν τον Ερντογάν με ποσοστό 64,99%, σε σχέση με τον Κιλιτσντάρογλου που συγκέντρωσε ποσοστό 32,91%, με το 53,05% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί. Ωστόσο σημασία έχει πως στην Γερμανία έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές σχεδόν οι μισοί Τούρκοι από όσους διαμένουν στην χώρα. Επιπλέον από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου ψήφισε στις φετινές τουρκικές εκλογές γύρω στο 60%. 

Στη Γαλλία οι Τούρκοι έδωσαν 60,43% ποσοστό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε 38% μέχρι στιγμής, με μόλις πάντως το 25,83% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Στη Βρετανία αντιθέτως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται με 79,8%, σε σχέση με τον Ερντογάν που καταγράφει 18,11% των προτιμήσεων των Τούρκων ψηφοφόρων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 80,58%.

Τέλος, οι Τούρκοι ψηφοφόροι της Ρωσίας, επέλεξαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 54,47%, σε σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πήρε 38,26%, με το 93.75% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ