Εκλογές ΗΠΑ: Οι νεαροί Αμερικανοί τρώνε «χυλόπιτες» επειδή ψηφίζουν Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Οι νεαροί Αμερικανοί τρώνε «χυλόπιτες» επειδή ψηφίζουν Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty images
0

Το κλίμα ακραίας πολιτικής πόλωσης που επικρατεί στις ΗΠΑ πλέον επηρεάζει και τις ρομαντικές σχέσεις των Αμερικανών, με τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ ειδικότερα να αντιμετωπίζουν αρνητικές συνέπειες για την στήριξή τους στον 45ο πρόεδρο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.  

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσκόπηση της Generation Lab, το 43% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 δηλώνουν ότι θα είχαν χειρότερη άποψη για ένα ραντεβού τους αν μάθαιναν ότι ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Αντιθέτως, μόνο το 17% απάντησε ότι θα αντιμετώπιζε θετικά τη στήριξη στον πρώην πρόεδρο, ενώ για το 40% δεν θα έκανε καμία απολύτως διαφορά. 

Αντιθέτως, οι νεαροί ψηφοφόροι της Κάμαλα Χάρις έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή λόγω των πολιτικών προτιμήσεων τους, καθώς μόνο το 19% των ερωτηθέντων είπε ότι θα έβλεπε ως αρνητικό την υποστήριξη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι μία ψήφος για την Κάμαλα Χάρις θα άλλαζε προς το καλύτερο την εικόνα που είχαν για το ραντεβού τους. Στα μάτια της πλειοψηφίας (49%), η στήριξη στην υποψήφια των Δημοκρατικών δεν αλλάζει καθόλου τη γνώμη τους για έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Καλύτερα απολιτίκ παρά Τραμπικός

Μάλιστα, στις τάξεις των νέων ανθρώπων, είναι προτιμότερο κανείς να απέχει πλήρως από την εκλογική διαδικασία από το να ψηφίζει Τραμπ. Συγκεκριμένα, το 28% λέει ότι θα είχε αρνητική άποψη για κάποιον που δεν ψήφισε, το 6% λέει ότι θα αισθανόταν καλά γι' αυτό, ενώ για το 65% δε θα είχε καμία διαφορά.

Πέρα από το να αποτυπώνουν το τεταμένο πολιτικό κλίμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν και το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στις πολιτικές απόψεις των νεαρών ανδρών και γυναικών. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Harvard, η Κάμαλα Χάρις έχει προβάδισμα 30 μονάδων απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στις γυναίκες ψηφοφόρους ηλικίας 18-29. Στους άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, το προβάδισμα της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ είναι δραστικά μικρότερο, στις 10 μονάδες. 

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM