Εκλογές ΗΠΑ: Ισοπαλία Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ στη νέα δημοσκόπηση των ΝΥΤ

Εκλογές ΗΠΑ: Ισοπαλία Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ στη νέα δημοσκόπηση των ΝΥΤ Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το debate μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ στη Φιλαδέλφεια / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, με την τελευταία δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College να καταδεικνύει το μέγεθος του διχασμού στις ΗΠΑ, καθώς οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι συγκεντρώνουν 48% έκαστος.

Η δημοσκοπική ισοπαλία των δύο υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ που καταγράφετεαι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών κι ενόσω εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, δεν είναι ενθαρρυντικό για την Κάμαλα Χάρις και τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι προσδοκούσαν ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα κατάφερνε να οικοδομήσει ένα ισχυρό προβάδισμα που πιθανώς να επηρέαζε τις κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, τη Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν ουσιαστικά ισόπαλοι ακόμη και μετά από τρεις από τους πιο ταραχώδεις μήνες στην πρόσφατη αμερικανική πολιτική ιστορία. Ένα «ηλεκτρισμένο» debate, δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ, δεκάδες συγκεντρώσεις σε επτά αμφίροπες πολιτείες των ΗΠΑ και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για διαφημίσεις φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εξαιρετικά οριακή προεδρική κούρσα.

Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College στις αρχές Οκτωβρίου για τις αμερικανικές εκλογές, τα ποσοστά της Χάρις παρουσιάσουν μικρή υποχώρηση - χάνοντας το ισχνό προβάδισμα έναντι του Τραμπ, που βρισκόταν στα όρια του στατιστικού λάθους. 

Αν και η δημοσκόπηση των New York Times/Siena College σκιαγραφεί την πρόθεση ψήφου, οι αμερικανικές εκλογές θα κριθούν στις επτά πολιτείες όπου η Χάρις και ο Τραμπ έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των πόρων τους. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε αυτές τις πολιτείες -Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν- καταγράφουν εξίσου οριακά ποσοστά μεταξύ των δύο υποψηφίων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM