Εκλογές ΗΠΑ: Η αρχισυντάκτης των LA Times παραιτήθηκε όταν ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη στήριξη της εφημερίδας στην Κάμαλα Χάρις

Αμερικανικές εκλογές: Η αρχισυντάκτης των LA Times παραιτήθηκε γιατί ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη στήριξη της εφημερίδας στην Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Η αρχισυντάκτης των Los Angeles Times υπέβαλε την παραίτησή της, όταν τα σχέδια της εφημερίδας να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ακυρώθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της.

Η Μάριελ Γκάρζα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ιστορική εφημερίδα Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι δε δέχεται να σιωπήσει σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τις ΗΠΑ, καθώς μένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου. 

«Παραιτούμαι επειδή θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είμαι εντάξει με το να σιωπούμε», δήλωσε η Γκάρζα στο Columbia Journalism Review και συνέχισε: «Σε επικίνδυνους καιρούς, οι ειλικρινείς άνθρωποι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Έτσι υψώνω το δικό μου ανάστημα».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Times, Πατ Σουν-Σιονγκ, διευκρίνισε τη στάση του με ανάρτηση του στο X (πρώην twitter). Όπως εξηγεί, έδωσε στη συντακτική ομάδα την επιλογή να δημοσιεύσουν μία στήλη όπου παρουσιάζουν τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις.

«Βάζοντας αυτές τις σαφείς και αμερόληπτες πληροφορίες δίπλα-δίπλα, οι αναγνώστες μας θα μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος υποψήφιος αξίζει να είναι πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», έγραψε.

Μάλιστα, ο Σουν-Σιογνκ έριξε την ευθύνη στους συντάκτες του, οι οποίοι, όπως λέει, «αντί να ακολουθήσουν την πρόταση μου, επέλεξαν να σιωπήσουν και εγώ αποδέχτηκα την απόφασή τους».

Φυσικά, το «στρατόπεδο» του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «το πιο πρόσφατο πλήγμα» στην καμπάνια της αντιπάλου του στις εκλογές, Κάμαλα Χάρις.

Για την πρώην αρχισυντάκτρια, η επίσημη στήριξη στην καμπάνια της Κάμαλα Χάρις ήταν το επόμενο λογικό βήμα, καθώς η εφημερίδα επί χρόνια προσπαθούσε να υπογραμμίσει τους κινδύνους μίας δεύτερης θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε δημοσιεύσει τόσα άρθρα που λένε ότι (ο Τραμπ) δεν πρέπει να επανεκλέγει. Τώρα φαινόμαστε δειλοί και υποκριτές και ίσως ακόμη και λίγο σεξιστές και ρατσιστές» είπε η Γκάρζα στο Columbia Journalism Review.

Στον απόηχο της απόφασης του Πατ Σουν-Σιονγκ, η συντεχνία των εργαζομένων της εφημερίδας έγφραψε ότι «ανησυχεί βαθύτατα για την απόφαση του ιδιοκτήτη να μπλοκάρει μια προγραμματισμένη υποστήριξη στην προεδρική κούρσα».

Στη σύγχρονη εποχή, η πολιτική κατεύθυνση των Los Angeles Times είναι αρκετά ξεκάθαρα πιο κοντά στις θέσεις του Δημοκρατικού κόμματος. Όπως φαίνεται, άλλωστε και από το γεγονός ότι η εφημερίδα έχει στηρίξει επίσημα κάθε Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία από το 2008 και την εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα μέχρι φέτος. 

Ωστόσο, από την ίδρυση της το 1881 έως και τις προεδρικές εκλογές του 1972, η εφημερίδα στήριζε μόνο Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους. Βέβαια, αυτό δεν λέει πολλά, καθώς οι ταυτότητες των πολιτικών κομμάτων στις ΗΠΑ άλλαξαν δραστικά την συγκεκριμένη περίοδο.

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Διεθνή / Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Περισσότεροι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να οπλιστούν, σε μια σημαντική αλλαγή μετά την εντολή του Τραμπ για «επιστροφή του ελέγχου» της πρωτεύουσας από εγκληματικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Διεθνή / Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Η Ιρλανδία βιώνει έξαρση στη χρήση κοκαΐνης, με τις κατασχέσεις να φτάνουν σε ιστορικά επίπεδα - Η επιχείρηση MV Matthew αποκάλυψε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη σύνδεση με διεθνή καρτέλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM
Character.ai: Οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Διεθνή / Character.ai: Τι είναι οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και γιατί προκαλούν ανησυχία για τα παιδιά

Το Character.ai προωθεί συνομιλίες με "AI φίλους", αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρές αγωγές για ανηλίκους - Ο CEO μιλά για ασφαλέστερη εμπειρία, αλλά οργανώσεις ζητούν απαγόρευση των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά
LIFO NEWSROOM