Έκλεψαν τον μαύρο πάνθηρα που περιφέρονταν σε πόλη της Γαλλίας

Έκλεψαν τον μαύρο πάνθηρα που περιφέρονταν σε πόλη της Γαλλίας Facebook Twitter
Ο μικρός πάνθηρας λίγο μετά την «σύλληψή του»
0

Ένας μαύρος πάνθηρας που πιάστηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ περιφερόταν στις στέγες σπιτιών γαλλικής πόλης, κλάπηκε από το ζωολογικό κήπο όπου μεταφέρθηκε, λένε αξιωματούχοι.

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου στην Maubeuge βρήκαν σπασμένη την πύλη της περίφραξης του πάνθηρα, την Τρίτη το πρωί και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές για την εξαφάνιση του ζώου.

Έκλεψαν τον μαύρο πάνθηρα που περιφέρονταν σε πόλη της Γαλλίας Facebook Twitter
Ο πάνθηρας σε στέγη σπιτιού στη Γαλλία

Την περασμένη Τετάρτη, έκπληκτοι κάτοικοι στην πόλη Armentières κοίταζαν το ζώο ενώ ήταν σε μια στέγη. Ο πάνθηρας, ένα θηλυκό έξι μηνών, πιάστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία ενώ είχε ξεφύγει από το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ένας κτηνίατρος κατάφερε να ηρεμήσει το ζώο με ένα βέλος. Ο πάνθηρας, που ζυγίζει περίπου 20 κιλά μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ζωολογικό κήπο της Maubeuge. Είχε εξημερωθεί και δεν ήταν καθόλου επιθετικός, δήλωσε στην εφημερίδα La Voix du Nord ο Kader Laghouati από την οργάνωση League League Protection. Τα νύχια του ζώου είχαν κοπεί και ήταν καλά στην υγεία του.

Ο ιδιοκτήτης - του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί - καταζητείται τώρα από τις γαλλικές αρχές με την κατηγορία πως έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του πάνθηρα καθώς πέρα από το ζώο αυτό, κανένα άλλο δεν είχε κλαπεί από το ζωολογικό κήπο.

Η έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του άγριου ζώου από το ζωολογικό κήπο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ