Κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο και είναι αδύνατον να διαβαστεί

Μεγαλύτερο βιβλίο Facebook Twitter
Φωτ.: JBE
0

Ένας τόμος που κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση, του manga One Piece, διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο βιβλίο που υπάρχει. 

Αποτελούμενο από 21.450 σελίδες, είναι πρακτικά αδύνατο και διαβαστεί και αποτελεί λιγότερο βιβλίο και περισσότερο ένα γλυπτό, σχολιάζει ο Guardian. 

Με τιμή 1.900 ευρώ, το βιβλίο δεν πιστώνεται στον Eiichiro Oda, τον συγγραφέα και καλλιτέχνη πίσω από το One Piece, που δημοσιεύεται στο ιαπωνικό περιοδικό Shōnen Jump κάθε εβδομάδα από το 1997. Ο καλλιτέχνης Ilan Manouach ήταν αυτός που κυκλοφόρησε τον τόμο, με τίτλο ONEPIECE.

Εκδόθηκε το μεγαλύτερο βιβλίο σε έναν τόμο- Και είναι αδύνατον να διαβαστεί Facebook Twitter
Φωτ.: JBE

Ο Manouach εκτύπωσε την γιαπωνέζικη ψηφιακή έκδοση του manga και την ένωσε, αντιμετωπίζοντας το κόμικ όχι ως βιβλίο αλλά ως «γλυπτικό υλικό», σύμφωνα με τον γαλλικό εκδοτικό οίκο JBE. Το ONEPIECE είναι ένα «δυσανάγνωστο γλυπτό που παίρνει τη μορφή βιβλίου, το μεγαλύτερο έως σήμερα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σελίδων και το πλάτος της ράχης», σημείωσε εκπρόσωπος του JBE μιλώντας στον Guardian. 

Είτε βιβλίο, είτε γλυπτό, φαίνεται πως υπήρχε ενδιαφέρον για το ONEPIECE. Η περιορισμένη έκδοση των 50 αντιτύπων κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου και ξεπούλησε μέσα σε λίγες ημέρες. 

Εκδόθηκε το μεγαλύτερο βιβλίο σε έναν τόμο- Και είναι αδύνατον να διαβαστεί Facebook Twitter
Φωτ.: JBE

Το έργο του Manouach προέκυψε λόγω της «πληθώρας του διαθέσιμου διαδικτυακού περιεχομένου και της ανεξέλεγκτης ψηφιοποίησης της βιομηχανίας των κόμικ», η οποία «αποτελεί πρόκληση για τη σύγχρονη τέχνη των κόμικ», σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. 

Επίσης, η JBE σημείωσε ότι τα κόμικ έχουν τόσο μια «αξία χρήσης» για τους αναγνώστες, όπως και μία «ανταλλακτική αξία» για τους συλλέκτες. Δημιουργώντας ένα βιβλίο που δεν μπορεί να διαβαστεί, ο Manouach προφανώς ήθελε να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα κόμικ υπάρχουν τόσο ως εμπόρευμα όσο και ως λογοτεχνία. 

Εκδόθηκε το μεγαλύτερο βιβλίο σε έναν τόμο- Και είναι αδύνατον να διαβαστεί Facebook Twitter
Φωτ.: JBE

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Eiichiro Oda ενεπλάκη στη δημιουργία του ONEPIECE ή αν έγιναν συζητήσεις μαζί του και εάν υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα, ο εκπρόσωπος της JBE απάντησε: «Αυτό το κομμάτι αφορά τη δουλειά του Manouach σχετικά με τα οικοσυστήματα των κόμικ, ως γλύπτης που χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή διασπορά ως υλικό, όχι για την ανάγνωση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα». Ο εκδοτικός οίκος πιστεύει ότι δεν παραβιάζονται τα πνευματικά δικαιώματα, επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να διαβαστεί το βιβλίο. 

Μπορεί ο Eiichiro Oda να μην εισπράξει δικαιώματα από την έκδοση του ONEPIECE, αλλά το κόμικ του ήδη τον έχει κάνει τον πλουσιότερο δημιουργό manga όλων των εποχών και η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το πρωτότυπο One Piece κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα αντίτυπα που έχουν εκδοθεί για την ίδια σειρά κόμικ από έναν συγγραφέα, με πάνω από 416 εκατομμύρια έως τώρα. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ