Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση

Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει σε βάση όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, γεγονός έκανε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Την Πέμπτη ένας άοπλος άνδρας κατάφερε να «τρυπώσει» στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ και να μπει σε ένα αεροσκάφος C-40, μέρος του στόλου που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. «Όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Ο εισβολέας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν έγινε γνωστό κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Η βάση Άντριους βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εξάλλου, από εκεί αναχώρησε αεροπορικώς ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, με προορισμό το σπίτι του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα κάνει έρευνα για την εισβολή, ενώ θα επαναξιολογήσει και την ασφάλεια σε όλες τις βάσεις του Σώματος, σε όλο τον κόσμο. «Η ασφάλεια της εγκατάστασής μας είναι ύψιστης σημασίας. Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόι Όμπερχαους, διοικητής της βάσης Άντριους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM