Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση

Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει σε βάση όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, γεγονός έκανε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Την Πέμπτη ένας άοπλος άνδρας κατάφερε να «τρυπώσει» στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ και να μπει σε ένα αεροσκάφος C-40, μέρος του στόλου που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. «Όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Ο εισβολέας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν έγινε γνωστό κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Η βάση Άντριους βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εξάλλου, από εκεί αναχώρησε αεροπορικώς ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, με προορισμό το σπίτι του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα κάνει έρευνα για την εισβολή, ενώ θα επαναξιολογήσει και την ασφάλεια σε όλες τις βάσεις του Σώματος, σε όλο τον κόσμο. «Η ασφάλεια της εγκατάστασής μας είναι ύψιστης σημασίας. Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόι Όμπερχαους, διοικητής της βάσης Άντριους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM