Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση

Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει σε βάση όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, γεγονός έκανε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Την Πέμπτη ένας άοπλος άνδρας κατάφερε να «τρυπώσει» στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ και να μπει σε ένα αεροσκάφος C-40, μέρος του στόλου που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. «Όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Ο εισβολέας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν έγινε γνωστό κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Η βάση Άντριους βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εξάλλου, από εκεί αναχώρησε αεροπορικώς ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, με προορισμό το σπίτι του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα κάνει έρευνα για την εισβολή, ενώ θα επαναξιολογήσει και την ασφάλεια σε όλες τις βάσεις του Σώματος, σε όλο τον κόσμο. «Η ασφάλεια της εγκατάστασής μας είναι ύψιστης σημασίας. Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόι Όμπερχαους, διοικητής της βάσης Άντριους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM