Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση

Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει σε βάση όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, γεγονός έκανε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Την Πέμπτη ένας άοπλος άνδρας κατάφερε να «τρυπώσει» στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ και να μπει σε ένα αεροσκάφος C-40, μέρος του στόλου που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. «Όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Ο εισβολέας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν έγινε γνωστό κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Η βάση Άντριους βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εξάλλου, από εκεί αναχώρησε αεροπορικώς ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, με προορισμό το σπίτι του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα κάνει έρευνα για την εισβολή, ενώ θα επαναξιολογήσει και την ασφάλεια σε όλες τις βάσεις του Σώματος, σε όλο τον κόσμο. «Η ασφάλεια της εγκατάστασής μας είναι ύψιστης σημασίας. Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόι Όμπερχαους, διοικητής της βάσης Άντριους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM