Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση

Εισβολέας στην αεροπορική βάση του Air Force One- Μπήκε σε αεροπλάνο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει σε βάση όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, γεγονός έκανε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Την Πέμπτη ένας άοπλος άνδρας κατάφερε να «τρυπώσει» στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ και να μπει σε ένα αεροσκάφος C-40, μέρος του στόλου που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. «Όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Ο εισβολέας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της βάσης και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν έγινε γνωστό κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Η βάση Άντριους βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εξάλλου, από εκεί αναχώρησε αεροπορικώς ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, με προορισμό το σπίτι του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα κάνει έρευνα για την εισβολή, ενώ θα επαναξιολογήσει και την ασφάλεια σε όλες τις βάσεις του Σώματος, σε όλο τον κόσμο. «Η ασφάλεια της εγκατάστασής μας είναι ύψιστης σημασίας. Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόι Όμπερχαους, διοικητής της βάσης Άντριους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM