«Είναι ακριβώς από πάνω σου»: Σκαρφάλωσε σε στέγη για να μην συλληφθεί, viral η φωτογραφία

«Είναι ακριβώς από πάνω σου»: Σκαρφάλωσε σε στέγη για να μην συλληφθεί, viral η φωτογραφία Facebook Twitter
0

Σε φωτογραφία αποτυπώθηκε η στιγμή που ένας άνδρας, ο οποίος επιχειρούσε να το σκάσει από την αστυνομία, κρύφτηκε σε σκεπή ακριβώς πάνω απ΄το κεφάλι ενός ενστόλου. 

Ο 32χρονος Etmond Lika ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στο Λίβερπουλ και σκαρφάλωσε στη σκεπή ώστε να γλιτώσει της σύλληψης. 

Ένας αστυνομικός άνοιξε το παράθυρο για να ελέγξει το σημείο, με τον 32χρονο να βρίσκεται ακριβώς από πάνω του, ισορροπώντας στο παράθυρο. 

Τελικώς εντοπίστηκε και συνελήφθη. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου την Τρίτη και δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που τον βάρυναν. 

Όπως αποδείχθηκε ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, είχε διασχίσει τη Μάγχη με μια μικρή βάρκα πέρυσι και λάμβανε 100 λίρες την ημέρα για να μένει στο σπίτι, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 200 δενδρύλλια κάνναβης. 

Η επεισοδιακή του σύλληψη είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά χθες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών.  

Ο εισαγγελέας Christopher Hopkins είπε στο δικαστήριο πως κλειδαράς που εργαζόταν στο κτήριο παρατήρησε τα δενδρύλλια και ειδοποίησε την αστυνομία. Το ίδιο απόγευμα, αστυνομικοί πήγαν στο σημείο για έρευνα και διαπίστωσαν πως καλλιεργούνταν κάνναβη σε έξι δωμάτια.

Βρήκαν, επίσης, στοιχεία πως κάποιος ζούσε στο οίκημα. Εκείνη την ώρα, όμως, ο ένοικος ανέβαινε από τον φεγγίτη στη σκεπή για να μην τον πιάσουν. Το πλάνο του δεν πέτυχε, όμως.  

«Τον προσέλαβε κάποιος για να τρέξει την επιχείρηση, είτε είχε να κάνει με την καλλιέργεια των φυτών είτε με οτιδήποτε άλλο» διευκρίνισε ο εισαγγελέας. 

Αρχικά ο 32χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τα ναρκωτικά και παραδέχθηκε μόνο πως εισήλθε παράνομα στη χώρα, ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή. Πλήρωσε 5000 ευρώ για το ταξίδι, αλλά δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία. 

Η Olivia Beesley, συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε ότι στον πελάτη της προσφέρθηκαν 100 λίρες την ημέρα για να ζήσει στο ακίνητο και έφυγε από την Αλβανία για οικονομικούς λόγους. Η ίδια δήλωσε: «Θέλει να εργαστεί, αλλά γνωρίζει τώρα ότι θα έπρεπε να το είχε κάνει μέσω της κατάλληλης οδού». 

«Απλώς επιθυμεί να δεχθεί την ποινή του και κατανοεί ότι πρέπει να τιμωρηθεί για τέτοιου είδους παραβάσεις». Είπε ότι ζήτησε να παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια της κράτησής του και ότι ήταν άστεγος για μια εβδομάδα πριν διαπράξει το αδίκημα.

Με πληροφορίες από BBC/Daily Mail

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM