Το φόρεμα που φορούσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία συναυλία πριν τον θάνατό της, πουλήθηκε εχθές στο αστρονομικό ποσό των 243.200 δολαρίων.

 

Πρόκειται για μια τιμή που είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη αξία του φορέματος και αποτελεί μέρος προσωπικών αντικειμένων της εκλιπούσας δημοφιλούς τραγουδίστριας που δημοπρατήθηκαν στην Καλιφόρνια.

 

Η τελευταία συναυλία είχε διεξαχθεί στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011 με το φόρεμα της Γουάινχαουζ να είναι σε αποχρώσεις του πράσινου και του μαύρου. 

 

Έιμι Γουάινχαουζ: Φόρεμα από την τελευταία της συναυλία πουλήθηκε για πάνω από 243.000 δολάρια
Φωτογραφικό καρέ από την τελευταία συναυλία της Έιμι Γουάινχαουζ στο Βελιγράδι - Πηγή: Associated Press.

 

Ένα περίπου μήνα αργότερα, στις 23 Ιουλίου, η Γουάινχαουζ πέθανε στα 27 της από οξεία δηλητηρίαση που προκάλεσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Ο θάνατός της ήταν το τέλος ενός μακροχρόνιου αγώνα για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 

 

Εκτός από το φόρεμα, πουλήθηκαν και άλλα προσωπικά της αντικείμενα όπως βιβλία και ρούχα. Ολόκληρη η συλλογή απέφερε 4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's, ο οποίος διαχειρίστηκε την πώληση.

 

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ, το οποίο υποστηρίζει ευάλωτους νέους ενήλικες που «παλεύουν» με εθισμούς.

 

Με πληροφορίες από France24