Είχαν τοποθετήσει συσκευές gps στους μετανάστες-σκλάβους

Είχαν τοποθετήσει συσκευές gps στους μετανάστες-σκλάβους Facebook Twitter
0

Mία επιχείρηση για την πάταξη της εκμετάλλευσης των μεταναστών ήταν αρκετή για να αποκαλύψει στις ιταλικές αρχές την τέλεια οργάνωση των δουλεμπόρων. Στην επιχείρηση που έγινε από την οικονομική αστυνομία της Βόρειας Ιταλίας και είχε την ονομασία "Ghost Interprises", αποκαλύφθηκε ότι τα κυκλώματα είχαν εφαρμόσει πρωτοφανείς μεθόδους προκειμένου να είναι σίγουροι ότι το «προσωπικό», δεν θα ξεφύγει από την προσοχή τους. Σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες που αναγκάζονταν από ομοεθνείς τους να μοιράζουν φέιγ βολάν δουλεύοντας δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα, με εβδομαδιαία αμοιβή ως 150 ευρώ είχε τοποθετηθεί κολάρο με συσκευή εντοπισμού gps. Έτσι οι δουλέμποροι ήταν σε θέση να ελέγχουν  ανά πάσα στιγμή μέσω δορυφόρου που βρισκόταν οι εργάτες-σκλάβοι.

Η δουλειά απέφερε τεράστια κέρδη για τους δουλεμπόρους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Οικονομικής Αστυνομίας ο συνολικός τζίρος από τα συμβόλαια με εταιρίες ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

"Τους βλέπαμε με το καπελάκι τους να μοιράζουν διαφημιστικό υλικό αλλά δεν είχαμε σκεφθεί ποτέ, ότι κάτω από τα καπελάκια αυτά, μπορεί να κρύβεται μια συσκευή εντοπισμού μέσω GPS, ένα τεχνολογικό λουρί τελευταίας γενιάς", δήλωσε ατυνομικός στην Κοριέρε ντε λα Σέρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM