«Έχουμε σχεδόν συμφωνήσει» λέει ο Τραμπ για την πώληση του TikTok – Νέες συνομιλίες με την Κίνα

«Έχουμε σχεδόν συμφωνήσει» λέει ο Τραμπ για την πώληση του TikTok – Νέες συνομιλίες με την Κίνα Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την τύχη του TikTok, αφήνοντας να εννοηθεί πως μια συμφωνία είναι ήδη σχεδόν έτοιμη.

«Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε Δευτέρα ή Τρίτη... είτε με τον πρόεδρο Σι είτε με κάποιον από την ομάδα του», ανέφερε ο Τραμπ σε δηλώσεις του από το Air Force One. «Έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει.»

Η δήλωση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση Τραμπ για νέα παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί στην ByteDance, την κινεζική εταιρεία πίσω από το TikTok, για να μεταβιβάσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ σε αμερικανικά χέρια. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 17η Σεπτεμβρίου.

«Δεν είμαι απολύτως βέβαιος, αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν»

Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα διαχειρίζεται το TikTok στις ΗΠΑ με αμερικανική πλειοψηφική συμμετοχή. Ωστόσο, η διαδικασία είχε παγώσει την άνοιξη όταν το Πεκίνο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρει τη συμφωνία ως αντίδραση στην επιβολή νέων δασμών από την Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ αναγνώρισε ότι μια συμφωνία θα χρειαστεί και την έγκριση της κινεζικής πλευράς. «Δεν είμαι απολύτως βέβαιος, αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν. Έχω καλή σχέση με τον Σι και θεωρώ ότι είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές», σημείωσε.

Τρίτη παράταση στην προθεσμία για το TikTok

Από την πρώτη του μέρα στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει ήδη εκδώσει τρεις εκτελεστικές εντολές για την αναβολή της απαγόρευσης ή της αναγκαστικής πώλησης του TikTok. Το επόμενο ορόσημο είναι ο Σεπτέμβριος, με την ByteDance να καλείται να καταθέσει οριστική λύση.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς για τη στήριξή τους, τονίζοντας ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για μια βιώσιμη συμφωνία.

Ωστόσο, η στρατηγική του Λευκού Οίκου δεν έμεινε χωρίς επικρίσεις. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι παρακάμπτει το Κογκρέσο, χρησιμοποιώντας διατάγματα για να επιβάλει την πολιτική του.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM