Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό

Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό Facebook Twitter
3

Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ παραμένουν τελικά για τρίτη νύχτα οι περίπου 70 Έλληνες επιβάτες της Ryanair των οποίων οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγουμένης για ακύρωση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τους επιβάτες αυτούς επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της ελληνικής πρεσβείας για να τους ενημερώσουν ότι είχε βρεθεί ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο με διαθέσιμα 50 δωμάτια για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση πληρωμένη από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες αιτιολογούν την απόφασή τους να απορρίψουν την προσφορά για το ξενοδοχείο λέγοντας ότι δεν προσφέρθηκε οργανωμένη μετάβασή τους εκεί και ότι δε θεώρησαν πως υπήρξαν επαρκείς διαβεβαιώσεις για παραμονή τους στο ξενοδοχείο μέχρι να οργανωθεί η πτήση επαναπατρισμού στην οποία προσβλέπουν.

Την προσφορά για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο αποδέχθηκαν τρία άτομα που παρέμεναν υπό όμοιες συνθήκες στο αεροδρόμιο Χίθροου, μετά από την ακύρωση της πτήσης τους για Αθήνα με τις Βρετανικές Αερογραμμές για Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Προτεραιότητα του FBI να εξακριβώσει το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Προτεραιότητα του FBI να εξακριβώσει το κίνητρο του δράστη

Το FBI δήλωσε την Κυριακή ότι το περιστατικό ερευνάται ως πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο δράστης έδρασε μόνος του και δεν είχε γνωστή ιδεολογία
LIFO NEWSROOM
Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη αποκαλύπτει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η κορυφαία τραγουδίστρια στο κοινό της, λόγω της προθυμίας να συζητήσει ανοιχτά τις προσωπικές της δυσκολίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έτυχε στις 25/3 να παρακολουθήσω το ρεπορτάζ. Ένας κύριος με μάσκα και γάντια, από το αεροδρόμιο, ωρυόταν στην κάμερα, κατά τη γνωστή ελληναράδικη νοοτροπία "επειδή φωνάζω και το παίζω αγανακτισμένος, θα μου δώσουν δίκιο". Δεν μπορούσε όμως να απαντήσει, και απόφευγε να απαντήσει φωνάζοντας ακόμη περισσότερο, ποιος τους είπε να πάνε στο αεροδρόμιο 25/3, αφού το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε ενημερώσει από 23/3 για ακύρωση των πτήσεων από Η.Β.Και τώρα, διαβάζουμε ότι απορρίπτουν τη διαμονή σε ξενοδοχείο. Και υποθέτω ότι η διαμονή και η πτήση επαναπατρισμού είναι με έξοδα των φορολογούμενων. Συγγνώμη που δεν μπορώ να τους συμπονέσω! Οι χώρες έκλειναν συνέχεια σύνορα και έκαναν ανακοινώσεις, να επικοινωνήσουν οι πολίτες με τις πρεσβείες για επαναπατρισμό (μεταξύ τους και η Ελλάδα). Το ότι αυτοί οι 200 Έλληνες αποφάσισαν να επιστρέψουν, ΑΦΟΥ έκλεισαν τα σύνορα και ακυρώθηκαν οι πτήσεις, γιατί διαπίστωσαν ότι κάτι καλύτερο γίνεται στη χώρα τους από τη Μ. Βρετανία και θα πετύχουν τον επαναπατρισμό με φωνές και διαμαρτυρίες, δεν με συγκινεί καθόλου και ας φωνάζει όσο θέλει ο κύριος.
Ελληνες φίλε. Είμαστε λαός με κακή νοοτροπία. Και φαντάσου αυτοί έχουν ζήσει έξω κι έχουν δει πως σκέφτονται οι νορμάλ άνθρωποι. Το ότι βρέθηκαν και 200 ανόητοι να θεωρήσουν ότι είμαστε (με λεφτά μας σωστά) να τους φέρουμε κάνει μπαμ ότι είναι Έλληνες.
Αυτοί τώρα ξύπνησαν και τους έπιασε ο πόνος επιστροφής τους? Τόσο καιρό που βουΐζει ο τόπος και έκλειναν οι χώρες η μια μετά την άλλη τι έκαναν?