Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό

Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό Facebook Twitter
3

Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ παραμένουν τελικά για τρίτη νύχτα οι περίπου 70 Έλληνες επιβάτες της Ryanair των οποίων οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγουμένης για ακύρωση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τους επιβάτες αυτούς επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της ελληνικής πρεσβείας για να τους ενημερώσουν ότι είχε βρεθεί ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο με διαθέσιμα 50 δωμάτια για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση πληρωμένη από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες αιτιολογούν την απόφασή τους να απορρίψουν την προσφορά για το ξενοδοχείο λέγοντας ότι δεν προσφέρθηκε οργανωμένη μετάβασή τους εκεί και ότι δε θεώρησαν πως υπήρξαν επαρκείς διαβεβαιώσεις για παραμονή τους στο ξενοδοχείο μέχρι να οργανωθεί η πτήση επαναπατρισμού στην οποία προσβλέπουν.

Την προσφορά για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο αποδέχθηκαν τρία άτομα που παρέμεναν υπό όμοιες συνθήκες στο αεροδρόμιο Χίθροου, μετά από την ακύρωση της πτήσης τους για Αθήνα με τις Βρετανικές Αερογραμμές για Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έτυχε στις 25/3 να παρακολουθήσω το ρεπορτάζ. Ένας κύριος με μάσκα και γάντια, από το αεροδρόμιο, ωρυόταν στην κάμερα, κατά τη γνωστή ελληναράδικη νοοτροπία "επειδή φωνάζω και το παίζω αγανακτισμένος, θα μου δώσουν δίκιο". Δεν μπορούσε όμως να απαντήσει, και απόφευγε να απαντήσει φωνάζοντας ακόμη περισσότερο, ποιος τους είπε να πάνε στο αεροδρόμιο 25/3, αφού το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε ενημερώσει από 23/3 για ακύρωση των πτήσεων από Η.Β.Και τώρα, διαβάζουμε ότι απορρίπτουν τη διαμονή σε ξενοδοχείο. Και υποθέτω ότι η διαμονή και η πτήση επαναπατρισμού είναι με έξοδα των φορολογούμενων. Συγγνώμη που δεν μπορώ να τους συμπονέσω! Οι χώρες έκλειναν συνέχεια σύνορα και έκαναν ανακοινώσεις, να επικοινωνήσουν οι πολίτες με τις πρεσβείες για επαναπατρισμό (μεταξύ τους και η Ελλάδα). Το ότι αυτοί οι 200 Έλληνες αποφάσισαν να επιστρέψουν, ΑΦΟΥ έκλεισαν τα σύνορα και ακυρώθηκαν οι πτήσεις, γιατί διαπίστωσαν ότι κάτι καλύτερο γίνεται στη χώρα τους από τη Μ. Βρετανία και θα πετύχουν τον επαναπατρισμό με φωνές και διαμαρτυρίες, δεν με συγκινεί καθόλου και ας φωνάζει όσο θέλει ο κύριος.
Ελληνες φίλε. Είμαστε λαός με κακή νοοτροπία. Και φαντάσου αυτοί έχουν ζήσει έξω κι έχουν δει πως σκέφτονται οι νορμάλ άνθρωποι. Το ότι βρέθηκαν και 200 ανόητοι να θεωρήσουν ότι είμαστε (με λεφτά μας σωστά) να τους φέρουμε κάνει μπαμ ότι είναι Έλληνες.
Αυτοί τώρα ξύπνησαν και τους έπιασε ο πόνος επιστροφής τους? Τόσο καιρό που βουΐζει ο τόπος και έκλειναν οι χώρες η μια μετά την άλλη τι έκαναν?