No.1

Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό

Εγκλωβισμένοι στο Στάνστεντ οι Έλληνες που ζητούν επαναπατρισμό Facebook Twitter
3

Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ παραμένουν τελικά για τρίτη νύχτα οι περίπου 70 Έλληνες επιβάτες της Ryanair των οποίων οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγουμένης για ακύρωση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τους επιβάτες αυτούς επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της ελληνικής πρεσβείας για να τους ενημερώσουν ότι είχε βρεθεί ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο με διαθέσιμα 50 δωμάτια για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση πληρωμένη από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες αιτιολογούν την απόφασή τους να απορρίψουν την προσφορά για το ξενοδοχείο λέγοντας ότι δεν προσφέρθηκε οργανωμένη μετάβασή τους εκεί και ότι δε θεώρησαν πως υπήρξαν επαρκείς διαβεβαιώσεις για παραμονή τους στο ξενοδοχείο μέχρι να οργανωθεί η πτήση επαναπατρισμού στην οποία προσβλέπουν.

Την προσφορά για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο αποδέχθηκαν τρία άτομα που παρέμεναν υπό όμοιες συνθήκες στο αεροδρόμιο Χίθροου, μετά από την ακύρωση της πτήσης τους για Αθήνα με τις Βρετανικές Αερογραμμές για Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
3

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Έτυχε στις 25/3 να παρακολουθήσω το ρεπορτάζ. Ένας κύριος με μάσκα και γάντια, από το αεροδρόμιο, ωρυόταν στην κάμερα, κατά τη γνωστή ελληναράδικη νοοτροπία "επειδή φωνάζω και το παίζω αγανακτισμένος, θα μου δώσουν δίκιο". Δεν μπορούσε όμως να απαντήσει, και απόφευγε να απαντήσει φωνάζοντας ακόμη περισσότερο, ποιος τους είπε να πάνε στο αεροδρόμιο 25/3, αφού το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε ενημερώσει από 23/3 για ακύρωση των πτήσεων από Η.Β.Και τώρα, διαβάζουμε ότι απορρίπτουν τη διαμονή σε ξενοδοχείο. Και υποθέτω ότι η διαμονή και η πτήση επαναπατρισμού είναι με έξοδα των φορολογούμενων. Συγγνώμη που δεν μπορώ να τους συμπονέσω! Οι χώρες έκλειναν συνέχεια σύνορα και έκαναν ανακοινώσεις, να επικοινωνήσουν οι πολίτες με τις πρεσβείες για επαναπατρισμό (μεταξύ τους και η Ελλάδα). Το ότι αυτοί οι 200 Έλληνες αποφάσισαν να επιστρέψουν, ΑΦΟΥ έκλεισαν τα σύνορα και ακυρώθηκαν οι πτήσεις, γιατί διαπίστωσαν ότι κάτι καλύτερο γίνεται στη χώρα τους από τη Μ. Βρετανία και θα πετύχουν τον επαναπατρισμό με φωνές και διαμαρτυρίες, δεν με συγκινεί καθόλου και ας φωνάζει όσο θέλει ο κύριος.
Ελληνες φίλε. Είμαστε λαός με κακή νοοτροπία. Και φαντάσου αυτοί έχουν ζήσει έξω κι έχουν δει πως σκέφτονται οι νορμάλ άνθρωποι. Το ότι βρέθηκαν και 200 ανόητοι να θεωρήσουν ότι είμαστε (με λεφτά μας σωστά) να τους φέρουμε κάνει μπαμ ότι είναι Έλληνες.
Αυτοί τώρα ξύπνησαν και τους έπιασε ο πόνος επιστροφής τους? Τόσο καιρό που βουΐζει ο τόπος και έκλειναν οι χώρες η μια μετά την άλλη τι έκαναν?