Εγκλωβισμένη στη Τζαμάικα μ’ ένα μωρό: Η Βρετανία δεν δίνει βίζα σε βρέφος γιατί έχει «στήσει τη ζωή του» στο νησί

Εγκλωβισμένη στη Τζαμάικα μ’ ένα μωρό: Η Βρετανία δεν δίνει βίζα σε βρέφος γιατί έχει «στήσει τη ζωή του» στο νησί Facebook Twitter
0

Κάτοικος της Βρετανίας παραμένει εγκλωβισμένη στη Τζαμάικα μετά τη γέννηση του μωρού της καθώς το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιτρέπει την είσοδο του βρέφους στη χώρα, επισημαίνοντας πως έχει «μία στημένη ζωή» στο νησί της καραϊβικής. 

Η 28χρονη Tiffany Ellis έχει άδεια μόνιμης παραμονής στη Βρετανία, όπου ζει από την ηλικία των 8 ετών. Γέννησε τον γιο της Xien Ellis στις 30 Απριλίου του περασμένου έτους και έκτοτε προσπαθεί να επιστρέψει στο σπίτι της. 

Η αίτηση για βίζα στο μωρό, που είχε κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ήταν περίπου 8 μηνών, δεν έγινε δεκτή. Στην επιστολή που έλαβε για την απόρριψη της αίτησης, το ΥΠΕΞ αναφέρει πως η απόφαση «δικαιολογείται από την ανάγκη να τηρηθεί ένας αποτελεσματικός έλεγχος της μετανάστευσης και των συνόρων». 

Συμπληρώνεται πως η ζωή του μωρού μπορεί να συνεχιστεί κανονικά στη Τζαμάικα και η μητέρα μπορεί να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να του στέλνει χρήματα. 

Ο σύζυγος της Tiffany, Zarren Ellis, και η μεγάλη τους κόρη, η 5χρονη Xianna Ellis, βρίσκονται στο Λονδίνο και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μία λύση στο μείζον ζήτημα. 

Η Tiffany, ο Zarren και η Xianna ταξίδεψαν στην Τζαμάικα τον Ιανουάριο του 2020 για να παντρευτεί το ζεύγος. Ετοίμαζαν τα απαραίτητα έγγραφα, όταν άρχισαν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού, και τα πλάνα τους άλλαξαν άρδην. Τελικώς, κατάφεραν να νυμφευτούν τον Αύγουστο του 2020. 

Λίγο αργότερα, η 28χρονη έμεινε έγκυος και η κύηση της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να ταξιδέψει στην Αγγλία και να παραμείνει στο νησί μέχρι τη γέννα. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πατέρας και η μικρή γύρισαν στο σπίτι και άφησαν πίσω τη μητέρα και το μωρό. 

«Δεν περνάει μέρα που να μην κλαίω» λέει η Tiffany. «Ο σύζυγός μου είναι ο βράχος μου και κρατά τα πάντα όρθια. Αυτή η κατάσταση μού ραγίζει την καρδιά. Πώς μπορώ να το εξηγήσω στην κόρη μου; Νομίζει ότι την εγκατέλειψα. Δεν έχουμε χωριστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ο Xien προσπαθεί ν' αγκαλιάσει τον πατέρα του από την οθόνη, όταν κάνουμε βιντεοκλήσεις. Απλά θέλω να φέρω τον Xien σπίτι». 

Η μεγαλύτερη ανησυχία της μητέρας είναι πως το μωρό έχει μία πάθηση των νεφρών και δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία στην Τζαμάικα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, επεσήμανε πως η μεταχείριση που έχει δεχθεί η οικογένεια είναι «απαράδεκτη». «Το υπουργείο Εσωτερικών χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις μήνες για να απαντήσει, αφού τους κυνήγησα πολλές φορές». 

Το υπουργείο, από πλευράς του, επεσήμανε πως αναμένει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση και «μόλις τα λάβουμε, θα επανεξετάσουμε προσεκτικά την αίτηση». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM