ΕΕ: Συνάντηση Μισέλ και φον Ντερ Λάιεν με Ερντογάν στην Τουρκία στις 6 Απριλίου

ΕΕ: Συνάντηση Μισέλ και φον Ντερ Λάιεν με Ερντογάν στην Τουρκία στις 6 Απριλίου Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν θα συναντηθούν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 6 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιν ανέφερε πως«εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μονομερείς ενέργειες ή προκλήσεις ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα σταματήσει τη θετική προσέγγιση».

«Από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου η Τουρκία έχει δείξει μία πιο εποικοδομητική στάση, συμπεριλαμβανομένων των διμερών σχέσεων με αρκετά κράτη -μέλη της ΕΕ. Αυτά είναι θετικά και ευπρόσδεκτα βήματα πάνω στα οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να χτίσουμε» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συμπλήρωσε ότι «ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόοδος της αποκλιμάκωσης παραμένει εύθραυστη. Μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ, εκπονήσαμε μία έκθεση για την κατάσταση των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, όπως επίσης με μέσα και επιλογές για το πώς θα προχωρήσουμε με αυτή τη σχέση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM