Έβαλαν κάμερες στον τάφο του Καρλ Μαρξ

Έβαλαν κάμερες στον τάφο του Καρλ Μαρξ Facebook Twitter
0

Οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου Highgate στο Λονδίνο, τοποθέτησαν κάμερες ασφαλείας γύρω από τον τάφο του Καρλ Μαρξ, μετά τους δύο βανδαλισμούς που υπέστη το μνημείο. 

Η μαρμάρινη πλάκα του τάφου έχει αφαιρεθεί για αποκατάσταση, καθώς καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ και ένα κλειστό κύκλωμα τοποθετήθηκε τώρα σε μεγάλο ύψος, πάνω σε κορμούς δύο δέντρων, ώστε το ταφικό μνημείο να παρακολουθείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αν και δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση, τις κάμερες παρατήρησαν επισκέπτες του νεκροταφείου που επικοινώνησαν με τον Guardian. 

Τον Ιανουάριο, βάνδαλοι είχαν επιχειρήσει να σβήσουν το όνομα του Μαρξ από την πλάκα. Στην επίθεση του Φεβρουαρίου, άγνωστοι χρησιμοποίησαν σφυριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον τάφο του Καρλ Μαρξ και της συζύγου του Τζένι φον Βεστφάλεν. Πριν εξαφανιστούν, έγραψαν με κόκκινη μπογιά «δόγμα του μίσους» και «αρχιτέκτων γενοκτονίας». 

Έβαλαν κάμερες στον τάφο του Καρλ Μαρξ Facebook Twitter

Η αστυνομία είχε τότε προσπαθήσει να τους εντοπίσει, αλλά χωρίς αυτόπτες μάρτυρες ή άλλα στοιχεία, σύντομα οι έρευνες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Ο Ίαν Ντάνγκβελ, επικεφαλής του τραστ Friends of Highgate Cemetery επιβεβαίωσε πως το Marx Grave Trust που διαχειρίζεται το μνημείο διάλεξε τις κάμερες που είναι «διακριτικές, αλλά όχι και αόρατες καθώς σκοπός είναι να λειτουργήσουν αποτρεπτικά». Σύμφωνα με τον ίδιο σύντομα θα μπουν και ταμπέλες που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι μαγνητοσκοπούνται.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, η καθηγήτρια Ιστορίας των Μέσων στο πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ, Τζιν Σίτον, σχολίασε πως ο Όργουελ θα διασκέδαζε με τις κάμερες πάνω από τον τάφο του Μαρξ. «Μπορείτε να φανταστείτε τα φρύδια του να σηκώνονται. Θα έβρισκε αστείο το γεγονός πως πλέον ο τάφος παρακολουθείται».

Έβαλαν κάμερες στον τάφο του Καρλ Μαρξ Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ