Δύτης βούτηξε σε βάθος ρεκόρ σε παγωμένη λίμνη της Ελβετίας- χωρίς εξοπλισμό, με μία ανάσα

Δύτης βούτηξε σε βάθος ρεκόρ σε παγωμένη λίμνη της Ελβετίας- χωρίς εξοπλισμό, με μία ανάσα Facebook Twitter
Φωτ.: @davidvencl/ Instagram
0

Δύτης αναδύθηκε από τα βάθη της ελβετικής λίμνης Σιλς, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, αφού κατέβηκε περισσότερα από 50 μέτρα κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της, χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό.

Ο 40χρονος Τσέχος δύτης, Ντέιβιντ Βενκλ, έσπασε το ρεκόρ της ελεύθερης κατάδυσης με κάθετη φορά, φτάνοντας σε βάθος 52,1 μέτρων με μία μόνο ανάσα

Ο Βενκλ καταδύθηκε μέσα από τρύπα που άνοιξαν για αυτόν τον σκοπό πάνω στο στρώμα πάγου που καλύπτει τη λίμνη χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, για να αναδυθεί στιγμές αργότερα στο ίδιο ακριβώς σημείο, ως κάτοχος ακόμη ενός ρεκόρ. Κάθισε ένα λεπτό να βρει την ανάσα του, και στη συνέχεια το γιόρτασε ανοίγοντας μια σαμπάνια.

Μετά τον σύντομο εορτασμό, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου και του επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. 

Η κατάδυσή του κράτησε 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοργανωτή αυτής της επιτυχημένης απόπειρας, Πάβελ Κάλους. Χρόνος, λίγο περισσότερος από εκείνον που περίμεναν, όπως είπε.

Φάνηκε να το απολαμβάνει, αλλά παραδέχθηκε πως ήταν λίγο πιο αγχωμένος σε σχέση με άλλες φορές και είχε κάποια προβλήματα με τις αναπνοές του, δήλωσε στο Reuters.

Δεν δυσκολεύεται με τις καταδύσεις και το κολύμπι σε παγωμένα νερά. Η έλλειψη οξυγόνου είναι για αυτόν κάτι το συνηθισμένο. Όμως, αυτή η συγκεκριμένη φορά ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ήταν δύσκολο να πρέπει να αποδώσει με τέτοια πίεση στα αυτιά, σε τόσο κρύο νερό, πρόσθεσε. Αν συνδυάσουμε το κρύο νερό, την έλλειψη οξυγόνου και τον τρόπο που δυσκολεύουν αυτά τα δύο σε συνδυασμό την απόδοση του δύτη, μιλάμε για ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Δύτης βούτηξε σε βάθος ρεκόρ σε παγωμένη λίμνη της Ελβετίας- χωρίς εξοπλισμό, με μία ανάσα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MARTIN DIVISEK

Το 2021 είχε προηγηθεί άλλη μία καταχώρισή του Ντέιβιντ Βενκλ στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, για το μήκος διάσχισης παγωμένης λίμνης με κολύμπι, στην χώρα του εκείνη τη φορά, την Τσεχία

Ο 38χρονος τότε δύτης, είχε βουτήξει φορώντας μόνο το μαγιό του σε νερό με θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 3 βαθμούς Κελσίου. Ένα ακόμη γεγονός που επιβεβαιώνει την άνεσή του να αποδίδει, αλλά και να κατακτά τους στόχους του, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM