Δυσαρέσκεια από Πομπέο προς Τσαβούσογλου για S - 400 και Συρία

Δυσαρέσκεια από Πομπέο προς Τσαβούσογλου για S - 400 και Συρία Facebook Twitter
1

Την απογοήτευση της Ουάσινγκτον για την πρόσφατη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που έχει με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιβεβαίωσε την δέσμευση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τουρκικών ανησυχιών ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με την Συρία.

Παρ' όλα αυτά όμως, ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί την υποχρέωση για την εξασφάλιση της προστασίας των περιφερειακών εταίρων που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για τη Νίκη Εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στους Κούρδους μαχητές. 

Τέλος, ο κ. Πομπέο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου σχετικά με την επίθεση της 17ης Ιουλίου στο Ερμπίλ του Ιράκ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Τούρκου διπλωμάτη.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια