Δύο νεκροί στην πρόσκρουση ιστιοφόρου του μεξικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη γέφυρα του Μπρούκλιν

Δύο νεκροί στην πρόσκρουση ιστιοφόρου του μεξικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter
0

Εκπαιδευτικό ιστιοφόρο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού προσέκρουσε πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 19 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων 2 σοβαρά, και να καταστραφεί το πάνω μέρος των ιστίων του, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι περαστικοί που έκαναν βόλτα τις όχθες του Ιστ Ρίβερ είδαν έκπληκτοι το σκάφος Cuauhtémoc –το όνομα του τελευταίου αυτοκράτορα των Αζτέκων- να πλέει φωταγωγημένο με ανοικτά πανιά προς τη γέφυρα. Τα ιστία του όμως, που φθάνουν τα 45 μέτρα σε ύψος, δεν του επέτρεψαν να περάσει με ασφάλεια κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να προσκρούουν στη γέφυρα.

«Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, το ψηλό πλοίο Cuauhtémoc του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε στη γέφυρα του Μπρούκλιν», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τους 277 επιβαίνοντες, 19 τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, ενώ «δύο άλλοι δυστυχώς υπέκυψαν στα τραύματά τους».

Το σκάφος έχασε την ισχύ του ενώ ο καπετάνιος έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να κινηθεί προς τη γέφυρα, στην πλευρά του Μπρούκλιν, δήλωσε ο Γουίλσον Αραμπολς, επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Κανένας από τους επιβαίνοντες «δεν έπεσε στο νερό, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητο να διεξαχθούν επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε νωρίτερα το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού σε ανακοίνωση.

Η γέφυρα του Μπρούκλιν -δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1883- συνδέει τις περιοχές του Μπρούκλιν και του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Λόγω του δυστυχήματος, οι αρχές απέκλεισαν τη γέφυρα για περίπου 40 λεπτά, πριν την δώσουν και πάλι στην κυκλοφορία. Δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στη γέφυρα, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας μεταφορών στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπάουμ, σε ανάρτησή της στο Χ, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο μελών του πληρώματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι συνδράμουν τους ναυτικούς δόκιμους και είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM