Δύο νεκρά παιδιά σε νέο βομβαρδισμό στην Υεμένη - UNICEF: «Για πόσο ακόμα;»

Δύο νεκρά παιδιά σε νέο βομβαρδισμό στην Υεμένη - UNICEF: «Για πόσο ακόμα;» Facebook Twitter
EPA
0

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον της Σαάντα, προπυργίου των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της Υεμένης, σύμφωνα με την UNICEF.


Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που βοηθά την κυβέρνηση της Υεμένης είναι ο μοναδικός που πραγματοποιεί επιδρομές σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.


Η UNICEF διερωτάται, μέσω Twitter, «για πόσο καιρό» θα συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις εναντίον παιδιών θα συνεχιστούν ενώ «μπορούν να αποφευχθούν».

Ο πόλεμος στην Υεμένη ξέσπασε πριν από τρία χρόνια και έχει προκαλέσει περισσότερους από 9.200 θανάτους, σχεδόν 53.000 τραυματισμούς και τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM