Δύο νεκρά παιδιά σε νέο βομβαρδισμό στην Υεμένη - UNICEF: «Για πόσο ακόμα;»

Δύο νεκρά παιδιά σε νέο βομβαρδισμό στην Υεμένη - UNICEF: «Για πόσο ακόμα;» Facebook Twitter
EPA
0

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον της Σαάντα, προπυργίου των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της Υεμένης, σύμφωνα με την UNICEF.


Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που βοηθά την κυβέρνηση της Υεμένης είναι ο μοναδικός που πραγματοποιεί επιδρομές σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.


Η UNICEF διερωτάται, μέσω Twitter, «για πόσο καιρό» θα συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις εναντίον παιδιών θα συνεχιστούν ενώ «μπορούν να αποφευχθούν».

Ο πόλεμος στην Υεμένη ξέσπασε πριν από τρία χρόνια και έχει προκαλέσει περισσότερους από 9.200 θανάτους, σχεδόν 53.000 τραυματισμούς και τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM