Δύο Ελληνες στους 100 Global thinkers του περιοδικού Foreign Policy.

Δύο Ελληνες στους 100 Global thinkers του περιοδικού Foreign Policy. Facebook Twitter
0

Στην 79η θέση της  ετήσιας λίστας του -συντηρητικών τάσεων- περιοδικού βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς "έκανε ότι καλύτερο στην χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα". Το Foreign Policy επισημαίνει πως όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντα του ανακάλυψε ότι το έλλειμμα δεν ήταν στο 6% αλλά στο 12,7%. "Είπε σκληρές αλήθειες στους έλληνες και εκπόνησε ένα σχέδιο λιτότητας που έπεισε την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα".

Λίγο πιό κάτω από τον δικό μας Γιώργο βρίσκεται ο κοινωνιολόγος του Χάρβαρντ Νικόλας Χρηστάκης που "απέδειξε ότι το social network είναι κάτι περισσότερο από tweets και pokes.

Στη λίστα του Foreign Policy την τιμητική τους έχουν οικονομολόγοι και πολιτικοί όπως ο "λατρεμένος" Ντομινίκ Στρος Καν που βρίσκεται στην 2η θέση για τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ο  Νουριέλ Ρουμπινί που μας "χρεωκοπεί" κάθε εβδομάδα βρίσκεται στη 12η θέση ,ο Πολ Κρουγκμαν 26ος και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς 30ος .

Πάντως την 1η θέση της λίστας των Global thinkers μοιράζονται ο Μπιλ Γκέιτς με τον Γουόρεν Μπάφετ ενώ στην 3η θέση είναι ο Μπάρακ Ομπάμα. Εβδομος ο Αχμέτ Νταβούτογλου που θεωρείται το μυαλό πίσω από την εντυπωσιακή επάνοδο της Τουρκίας στο διεθνές προσκήνιο. Στην 10η θέση η Άνκελα Μέρκελ επειδή "οδήγησε την Ευρώπη μέσω της ύφεσης με Τευτονικές λύσεις" .Οι Κλίντον μοιράζονται μαζί την 13η θέση καθώς "απέδειξαν ότι δεν χρειάζεται να είσαι πρόεδρος για να λειτουργείς προεδρικά".Στη λίστα και κάποια "φαντάσματα"  της πολιτικής όπως ο Χένρι Κίσιγκερ(25ος) και η Μαντλίν Όλμπράιτ(94η) ενώ οι άνθρωποι του πνεύματος (συγγραφείς, φιλόσοφοι κτλ) «στριμώχνονται»  κυρίως στις τελευταίες θέσεις

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM