Δραματικές εξελίξεις στη Συρία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκινά ευρεία επιχείρηση στο Χαλέπι

Δραματικές εξελίξεις στη Συρία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκινά ευρεία επιχείρηση στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια νέα, μεγάλη επιχείρηση στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού και κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τα φυλάκια των ανταρτών.


Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αρχηγείο του στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης να αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι "τρομοκράτες". Πρόσθεσε ότι έχει προετοιμάσει "σημεία εξόδου" για όσους θέλουν να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών.


Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν εκτός από αεροπορικά πλήγματα θα γίνει και κάποια χερσαία επιχείρηση.


Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνονταν στη Νέα Υόρκη, οι συζητήσεις μεταξύ ηγετών από 20 χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει η διπλωματική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου.


Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όμως χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ