20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες Facebook Twitter
Κοπεγχάγη / Φωτ.: Unsplash
0

Στη Δανία, το Γραφείο Τουρισμού της Κοπεγχάγης εγκαινιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που επιβραβεύει τους επισκέπτες για την οικολογική τους συμπεριφορά. Από τις 15 Ιουλίου, οι τουρίστες που θα συμμετάσχουν σε μια βιώσιμη δραστηριότητα θα κερδίσουν ένα δώρο, όπως μια δωρεάν ενοικίαση καγιάκ, δωρεάν καφέ ή είσοδο σε μουσεία.

Η νέα πρωτοβουλία, CopenPay, είναι απλή: πάρτε μέρος σε μια προσπάθεια φιλική προς το περιβάλλον και λάβετε ένα προνόμιο από τις 24 επιχειρήσεις και ιδρύματα που συμμετέχουν -τουρίστες ή ντόπιοι- στο πρόγραμμα «Wonderful Copenhagen». Για παράδειγμα, μπορείτε να συλλέξετε πλαστικά σκουπίδια και να τα μετατρέψετε σε τέχνη σε ένα εργαστήριο που διοργανώνει η Εθνική Πινακοθήκη της Δανίας.

Η μετακίνηση με ποδήλατο ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Κέντρο Πόρων Amager, επιβραβεύεται με 20 επιπλέον λεπτά για σκι στο CopenHill, μια τεχνητή πίστα στην οροφή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας. Η εθελοντική εργασία στο Oens Have, τον μεγαλύτερο αστικό κήπο της Βόρειας Ευρώπης, ή στον ιστορικό κήπο του Μουσείου Karen Blixen ισοδυναμεί με ένα δωρεάν χορτοφαγικό γεύμα ή δωρεάν είσοδο στο μουσείο, αντίστοιχα.

«Θέλουμε να μετατρέψουμε τον τουρισμό σε μια θετική δύναμη αλλαγής όσον αφορά τη βιωσιμότητα» δήλωσε η Rikke Holm Petersen, διευθύντρια επικοινωνίας του Wonderful Copenhagen, «αλλά θέλουμε και οι τουρίστες να έχουν μια αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία».

Προορισμοί σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με δημιουργικούς τρόπους για να προωθήσουν την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και να εμπλέξουν τους τουρίστες στον σκοπό τους. Στη Χαβάη, με το πρόγραμμα Mālama Hawaiʻi, οι ταξιδιώτες μπορούν να κερδίσουν μια έκπτωση στο ξενοδοχείο ή μια δωρεάν διανυκτέρευση με τον εθελοντισμό τους. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες που προσφέρουν χρόνο στο Pacific Whale Foundation στο Μάουι, λαμβάνουν δωρεάν τέταρτη διανυκτέρευση και πρωινό για δύο άτομα στο Hana-Maui Resort.

Το 2017, το Παλάου θέσπισε το Palau Pledge, το οποίο οι τουρίστες πρέπει να υπογράψουν κατά την είσοδό τους στη χώρα, με τη συμφωνία για τη «διατήρηση και προστασία» των νησιών να σφραγίζεται στο διαβατήριό τους.

Τα ξενοδοχεία ενθαρρύνουν επίσης τους επισκέπτες να μειώσουν την κατανάλωσή τους. Οι ιδιοκτησίες που είναι συνδεδεμένες με το σχέδιο «Purple Goes Green» του Yotel προσφέρουν στους επισκέπτες μια πίστωση φαγητού και ποτού για κάθε ημέρα που επιλέγουν να μην κάνουν καθαριότητα. Η Best Western Hotels and Resorts έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα, με τους επισκέπτες να κερδίζουν πόντους ή ένα κουπόνι γεύματος.

Ο Randy Durband, διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Βιώσιμου Τουρισμού, επικροτεί τα προγράμματα που ανταμείβουν την καλή συμπεριφορά αντί να ενοχοποιούν τους ανθρώπους να ενεργούν υπεύθυνα ή να τους μαλώνουν όταν δεν τα καταφέρνουν. «Η Κοπεγχάγη αξίζει κάποια εύσημα που δεν κουνάει τη γροθιά στην κακή συμπεριφορά, αλλά προσπαθεί να το κάνει διασκεδαστικό και να έχει κάποια κίνητρα και οφέλη», δήλωσε ο Durband.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM