Τα χέρια των ηρωίδων που άνοιξαν τις «πόρτες» για τις επόμενες γενιές είναι σε πρώτο «πλάνο» στο σημερινό doodle της Google που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.Το doodle είναι «ένα ταξίδι σε μία σειρά από πρωτιές» από γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία, αναδεικνύοντας τις πρωτοπόρους που αμφισβήτησαν το κατεστημένο και άνοιξαν τον δρόμο στην παιδεία, τα πολιτικά δικαιώματα, την επιστήμη, την τέχνη και πολλούς περισσότερους τομείς.

 

Το video doodle αποτίει φόρο τιμές σε αυτές τις ηρωίδες, δείχνοντας τα χέρια που άνοιξαν τις πόρτες για γενιές γυναικών, εξηγεί η Google.

 

 

Σουφραζέτες, ακαδημαϊκοί, κάτοχοι χρυσών μεταλλίων, επιχειρηματίες και πολλές ακόμη, το σημερινό doodle τιμά τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ξεπέρασαν τα εμπόδια της εποχής τους για να δημιουργήσουν μια διαρκή κληρονομιά, τονίζει η Google.

 

«Αυτές οι πρωτιές βασίζονται σε αμέτρητες άλλες, γυναίκες που έβαλαν τα θεμέλια, στο παρελθόν, προκειμένου οι πόρτες του σήμερα να είναι επιτέλους ανοιχτές και να “σπάσουν οι γυάλινες οροφές”».

 

Από την πρώτη γυναίκα αστροναύτη έως την πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο Έβερεστ, την περασμένη χρονιά οι αναζητήσεις για τις λέξεις «πρώτη γυναίκα» ήταν περισσότερες από ποτέ, σύμφωνα με τη Google, που δημιούργησε ένα σχετικό βίντεο.