Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή Facebook Twitter
0

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Ο συνεργός του ανθρώπου που σκότωσε εν ψυχρώ τον Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας κρατείται από τα ξημερώματα. Οι αρχές εικάζουν ότι κρυβόταν σε κάποια βαλκανική χώρα. Όταν επιχείρησε να επιστρέψει στη Βουλγαρία, η αστυνομία τον περίμενε στα σύνορα. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως για τη σύλληψη. 

Από την ημέρα της δολοφονίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής, μετά τη δολοφονία του Μακρή, έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή Facebook Twitter

Στις αρχές Απριλίου, η αστυνομία είχε συλλάβει τον βασικό ύποπτο, που κρυβόταν σε σπίτι στην Αττική. Μια απόδειξη αγοράς ρούχων είχε τότε οδηγήσει στον εντοπισμό του φερόμενου ως δολοφόνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι δύο δράστες είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί σε βάρος του 47χρονου Μακρή.

Στο μεσοδιάστημα, παρακολουθούσαν τον στόχο τους και, τη νύχτα του φόνου, ο 31χρονος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα του, την ώρα που ο Μακρής έμπαινε στο μαύρο smart. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου τους στην Ελλάδα, μερικά ρούχα τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί είχαν φύγει βιαστικά από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Στα ρούχα που είχαν αφήσει πίσω τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και μια απόδειξη λιανικής για αγορά ρούχων.

Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών μετέβησαν τότε στο κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αγοράσει από εκεί τα ρούχα που φαίνεται να φορά και στο βίντεο της δολοφονίας. Αμέσως, οι δύο αυτοί πελάτες του ξενοδοχείου, θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι για τον φόνο και όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα συνελήφθη από τις αρχές.

Την δολοφονία του Μακρή, είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας:

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM