Δολοφονία Άμπε: Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του υπόπτου

Δολοφονία Άμπε: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του υπόπτου Facebook Twitter
0

Έφοδο στο σπίτι του υπόπτου για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε πραγματοποίησε η αστυνομία της Ιαπωνίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πυρά που δέχθηκε, ενώ πραγματοποιούσε ομιλία.

Πλάνα δείχνουν πολλούς αστυνομικούς που έφεραν προστατευτικό εξοπλισμό, κράνη και ασπίδες να εισέρχονται σε ένα κτίριο που ταυτοποιήθηκε από το NHK ως το σπίτι του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση εναντίον του Άμπε.

Όπως μετέδωσε το NHK, ο συλληφθείς ήταν δυσαρεστημένος με τον Άμπε και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφείς ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία--ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι-- και είναι μόνιμος κάτοικος της Νάρα.

Όπως μεταδίδουν, ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού, περίπου 40 ετών και χρησιμοποίησε για την επίθεση αυτοσχέδιο τουφέκι, το οποίο και κατασχέθηκε.

Δολοφονία Άμπε: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του υπόπτου Facebook Twitter
Η στιγμή που η αστυνομία εισβάλει στην οικία του υπόπτου

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM