ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση

ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση Facebook Twitter
3

Η πανδημία του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση, όπου μια παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020» ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM