ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση

ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση Facebook Twitter
3

Η πανδημία του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση, όπου μια παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020» ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM